Telefon za dvigalo
- toni
- Guru
- T-2: Že imam
- Paket: T4 Optika
- Kraj: Novo mesto
- Kontakt:
Telefon za dvigalo
V bloku moramo namestiti v dvigalo tel. linijo zaradi 24h dežuranja in v klica v sili. Zdaj me pa zanima kakšen je kaj postopek glede na to da bo naročnik blok. A je naročnina ista kot za posameznika. Glede na to da bomo kmalu mel optiko bi lahko še tv dali v dvigalo, pa tist Zen kanal za živčke 

Tistim, ki se radi za(je)bavate na moj račun, sporočam, da je ta blokiran!!!
Sporočilo je v skladu s 45a. členom Zakona o varstvu forumašev. Vaša vprašanja, predloge in komentarje pošljite v tri krasne.
Sporočilo je v skladu s 45a. členom Zakona o varstvu forumašev. Vaša vprašanja, predloge in komentarje pošljite v tri krasne.
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
Re: Telefon za dvigalo
Če je blok pravna oseba, naj gre v poslovalnico. Ostalo se bo uredilo kar samo! 

Optika 100/10
-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
Ko bo UTMS tudi v naših koncih...neverjetno, še Šenčur ima prej UMTS kot Nova Gorica. 

- toni
- Guru
- Kontakt:
Edina prava optika pa že ne more crkntdpavli napisal/-a:Ej kaj pa če hkrati z dvigalom crkne še IP telefonija?

No-go, lahko bi vedu da do telefona vlečejo UTP, ker bojo Milana pustili na stopnišču...

- toni
- Guru
- Kontakt:
Tako, novo dvigalo namontirano, zdaj se pa odločit kater operater bo povlekel telefonsko linijo. Sicer sem zahteval da nam upravitelj omogoči oz. da pridobi ponudbo od T2. To mam pred seboj, samo nimam pojma kaj je kaj. Ne vem zakaj je treba tako zakomplicirat pa neke alineje pisat, če rabimo samo tel. linijo. Naj mi kdo razloži kaj je pod opcijo:
1) vzpostavitev analogne telefonske linije z osebnnim dvigalom
2) storitev IP storitve govorne telefonije T-2
V bistvu rabimo samo tel. linijo in po moje bi to moralo biti isto kot pač telefon za v stanovanje, pomeni oprema in vzpostavitev linije zastonj, plača se naročnina in pogovori. Naj spomnim da ima dvigalo svojo lastno govorno napravo in je potrebno potegnit SAMO linijo
1) vzpostavitev analogne telefonske linije z osebnnim dvigalom
2) storitev IP storitve govorne telefonije T-2
V bistvu rabimo samo tel. linijo in po moje bi to moralo biti isto kot pač telefon za v stanovanje, pomeni oprema in vzpostavitev linije zastonj, plača se naročnina in pogovori. Naj spomnim da ima dvigalo svojo lastno govorno napravo in je potrebno potegnit SAMO linijo
- RobertM
- Moderator
- Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
- Kraj: Okolica Tolmina
Pri T-2 rabis modem(VDSL ali opticni) in Vood 322 ali 342 -samo dva drota od centrale do dvigala ne bo slo 

-
- Navdušenec
Toni, a je Zarja upravnik bloka?
- toni
- Guru
- Kontakt:
Terca, v bloku je fiber 

-
- Navdušenec
- Paket: FTTH+IPTEL+HDTV
- Kraj: Ljubljana
Zadevo se da rešiti preko brezžičnega routerja in Access Pointa. Access Point se montira na zunanjo stran dvigala ter priklopi na električno napajanje, ki ga ima vsako dvigalo. Router pa bi se lahko postavil nekam blizu glavne omarice z optiko v bloku. Seveda je potrebno kupiti zmogljiv router oz. po potrebi še dodatno močnejšo anteno za router. Od Access Pointa monteranega na dvigalu se potegne v notranjost UTP kabel do IPTelefona, ter zaščiti kabel z ustrezno kovinsko zaščito.
Drugače pa tale zamisel glede telefona v dvigalu za nujne primere ni slaba.
Drugače pa tale zamisel glede telefona v dvigalu za nujne primere ni slaba.
- toni
- Guru
- Kontakt:
S 1.10.2008 morajo imeti vsa dvigala telefon in povezavo s centrom za reševanje oz. varnostno službo. Telefon mora povezan direkt, brez možnosti vnašanja drugih številk. Rabim pa samo odgovor kater paket moram vzeti, vsekakor pa najcenejšega 

- Fry
- Legenda
- Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
- Kraj: Koper
Zadeva po mojem ni tako preprosta
Če je telefon namenjen varnosti, potem mora ta delovati v vseh pogojih.
Torej tudi ko ni elektrike!
T-2 oprema potrebuje elktrično napajanje.
Zaradi tega boš potreboval UPS napajanje za vse naprave v verigi T-2 telefonije (telefon, telefonski vmesnik, modem, ....)
To napajanje bo moralo vdržati verjetno nekaj ur.
Računalniški poceni UPS so "tempirani", da se izklopijo po 5-10 min cca.
Zato boš potreboval UPS ki ima daljšo avtonomijo.
Po drugi strani, pa je Telekom telefonska linija napajana iz centrale.
Zato bo na njej klasični analogni telefon deloval "neomejeno" dolgo
Če je telefon namenjen varnosti, potem mora ta delovati v vseh pogojih.
Torej tudi ko ni elektrike!
T-2 oprema potrebuje elktrično napajanje.
Zaradi tega boš potreboval UPS napajanje za vse naprave v verigi T-2 telefonije (telefon, telefonski vmesnik, modem, ....)
To napajanje bo moralo vdržati verjetno nekaj ur.
Računalniški poceni UPS so "tempirani", da se izklopijo po 5-10 min cca.
Zato boš potreboval UPS ki ima daljšo avtonomijo.
Po drugi strani, pa je Telekom telefonska linija napajana iz centrale.
Zato bo na njej klasični analogni telefon deloval "neomejeno" dolgo
Res je... precej manj bo komplikacij, če bo telefon pri Telekomu! Sicer je višja naročnina, vendar pa se ta porazdeli na +20 stanovanj. Edino kar bi še moral preveriti je, če ima Telekomu "storitev", ki omogoča klicanje samo na 112 in 113?
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna!