smtp mail

Vse o T-2 internetu
Odgovori
SpaceOne
Novinec
T-2: Že imam
Paket: 4/512

smtp mail

Odgovor Napisal/-a SpaceOne » 22. Jul 2008 ob 21:29

Zdravo

Je danes kaj narobe s smtp.t-2.net strežnikom? Namreč ni mogoče pošiljati pošte. Ali je problem samo pri meni? Včeraj je šlo normalno.

LP
Andrej

Uporabniški avatar
oyoy
Legenda
Paket: Oranžni diamant
Kraj: sLOVEnija/portorož-lucija
Kontakt:

Re: smtp mail

Odgovor Napisal/-a oyoy » 22. Jul 2008 ob 21:42

pri meni dela ko šus :D
Slika

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Odgovor Napisal/-a NoName » 22. Jul 2008 ob 22:00

spaceone, privat mi sporoci malo vec podatkov, in sicer
- ip naslov posiljatelja
- email naslov posiljatelja
- email naslov prejemnika
- kateri smtp streznik imas skonfiguriran ter ali uporabljas smtp auth
- datum in cas napake
- screenshot napake pri posiljanju poste (optional)
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Uporabniški avatar
macekmuri
Začetnik
Paket: ftth 10/10 + iptv

Odgovor Napisal/-a macekmuri » 22. Jul 2008 ob 23:49

Tudi jaz imam tovrsten problem. Zgodi se to:

2008.07.22 19:43:58 SMTP (smtp.t-2.net): Connected to host
2008.07.22 19:43:58 SMTP (smtp.t-2.net): <rx> 220 md2.t-2.net ESMTP Mirapoint 3.8.7a; Tue, 22 Jul 2008 19:44:11 +0200 (CEST)
2008.07.22 19:43:58 SMTP (smtp.t-2.net): [tx] EHLO core2duo
2008.07.22 19:43:58 SMTP (smtp.t-2.net): <rx> 250 md2.t-2.net Hello <*****> [89.212.###.###], pleased to meet you
2008.07.22 19:43:58 SMTP (smtp.t-2.net): Authorized to host
2008.07.22 19:43:58 SMTP (smtp.t-2.net): Connected to host
2008.07.22 19:43:58 SMTP (smtp.t-2.net): [tx] MAIL FROM: <*****>
2008.07.22 19:43:58 SMTP (smtp.t-2.net): <rx> 550 This domain is blacklisted,consult your postmaster
2008.07.22 19:43:58 SMTP (smtp.t-2.net): [tx] RSET
2008.07.22 19:43:58 SMTP (smtp.t-2.net): <rx> 550 This domain is blacklisted,consult your postmaster
2008.07.22 19:43:58 SMTP (smtp.t-2.net): End execution

Tezave so se zacele ze proti koncu prejsnjega tedna, govoril sem s telefonskim T-2 tech support, pa od njih prav nobene koristi... potem sem prebral thread "Pošiljanje pošte - problem" (http://t-2.rula.net/viewtopic.php?f=1&t ... d&start=30) in se mi je zacelo nekoliko svitati, v katerem grmu tici zajec - tu bi se rad iskreno zahvalil NoName za informativne komentarje. Se vedno pa me grizejo tri stvari:

1. Kaj naj naredim, da bo stvar delovala - domnevno posljem prv msg z IP naslovom NoName-u, pa me bo snel s crne liste? (ce je tako, smrdi do nebes, da me mora iz greznice vleci nekdo na neuradnem T-2 forumu, ki po vsej verjetnosti to pocne prostovoljsko in brez placila, med tem go me je bizgec na telefonski podpori malo manj kot zmerjal s "kako ne veste, KATERA domena je blacklisted, zakaj ste pa potem klicali?" in koncal pogovor z "OK, bom poslal mail svojim nadrejenim, bodo uredili stvar".. in seveda se v naslednjih 5 dneh ni nic spremenilo...

2. Glede na to, da imam dinamicen IP, ali se mi lahko vsak dan znova potencialno zgodi, da mi T-2 prisoli (nov) IP naslov, ki ga ima kdo ve od kdaj ze na crni listi, in bo mail spet do nadaljnjega nehal delati? Ali ni nekaj v osnovi narobe z idejo blacklistanje dinamicnih naslovov, vsaj s takim, ki obdrzi crno piko prilepljeno na naslov, potem ko je slednji sproscen in na novo podeljen drugemu uporabniku??

3. (nekoliko nepovezano s prejsnjo temo - vsaj upam, da ni to korenina problema in vzrok za moje blacklistanje, ker potem je zdaj T-2 internet uporaben samo za surfanje in morda se za kaksne ilegalne aktivnosti...) Ali imam kaksno zagotovilo, da ne bo nekega lepega dne T-2 zablokiral posiljanje z 'MAIL FROM: something@siol.net' in dovoli samo naslove, ki so registrirani nabiralniki na @t-2.net? [ce prav razumem, se to pri vkljuceni SMTP avtentikaciji ze dogaja] Kombinacija take poteze in ze tako neprijetne blokade SMTP vrat na ostalih streznikih bi pomenila, da se lahko poslovim od vseh svojih ostalih nabiralnikov... ali pa sem morda kaj spregledal?

Do zacetja teh tezav prejsnji teden sem bil vec mesecev prav zadovoljen s T-2 (resda mi nikoli prej ni bilo treba klicati telefonske pomoci, sicer bi se romanticna idila najbrz prej zamajala), zdaj pa zacenjam razmisljati, ce ni mogoce vseeno bolje imeti 1M/256k delujocega dostopa kot 10M/10M necesa, kar danes se kar dela, jutri pa kdo ve, kako. Na sreco "ta drugega" ponudnika se nisem odslovil... :grr:

MM

Uporabniški avatar
macekmuri
Začetnik

Odgovor Napisal/-a macekmuri » 23. Jul 2008 ob 00:06

P.S. ALi je mozen povod za SMTP blacklistanje to, da imam racunalnik vtaknjen v isti milanov port kot aminota (preko switcha - vse ostalo deluje v redu, tako na TV strani kot z internetom, le SMTP ne)?? Saj se slisi ze prevec bedasto, ampak... da bi bilo treba vleci se en UTP kabel skozi zidove, ker se je nekdo izzivljal s konfiguriranjem mail serverja?

:jao:

MM

Uporabniški avatar
NoName
Administrator

Odgovor Napisal/-a NoName » 23. Jul 2008 ob 08:56

1. Najprej bi bilo dobro, da si zapomnis priblizen cas in datum klica na tehnicno podporo... zelo dobro je tudi vedeti ime operaterja, ki je sprejel tvoj klic. Bom posredoval naprej pristojnim, da se ga malo bolj poduci o komunikaciji s strankami :twisted:

2. Ja, potencialno bi lahko dobil nov IP naslov... pa tudi na blacklisti je lahko... Bomo probali urediti kaj v to smer... Verjetno ze danes.

3. IP je blacklistan na dva nacina.. v vecini primerov avtomaticno (ce ga mail server prepozna kot spam) ali rocno (v primeru da load na serverjih naraste, posta zacne 'stekat', server postane neodziven... se pregleda mail queue in na roke blokira ip spammerja). Kakorkoli ze... ce posiljas ti posto iz @siol.net ali kaj podobno, preko nasega streznika, seveda, moras vedeti, da so tu druga vprasanja, ki se porajajo... Kaj ce siol oz. katerikoli drugi e-mail ponudnik ne dovoljuje posiljanje poste za njihovo domeno preko drugih streznikov, torej uporablja SenderID ali SPF? Zato je v tem primeru najbolje, da imas v primeru vecih e-postnih racunov skonfigurirano vec smtp streznikov. Za posiljanje poste iz @t-2.net uporabi za odhajajoco posto smtp.t-2.net, za posiljanje poste iz @siol.net uporabi mail.siol.net, ... in tako naprej. Seveda pa moras v slednjem primeru uporabljati smtp avtentikacijo, vsaj, ce imas pc na internetu preko t-2 omrezja. to pa zato, ker mail.siol.net ne bo zaupal tvojemu ipju (89.212.x.y) ker ni del njihovega omrezja. z avtentikacijo bos ti potrdil svojo identiteto, zato bo njihov postni streznik posto sprejel. upam, da sem vsaj malo pomagal...

P.S. Port, v katerega imas vstekan pc, vsaj pri milanu, nima nobene veze s tem, ce pades na blacklisto. ce bi spraseval za vdsl modeme, je pa stvar cisto drugacna, saj je tam loceno omrezje za televizijo in internet oz. telefonijo.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Uporabniški avatar
macekmuri
Začetnik

Odgovor Napisal/-a macekmuri » 25. Jul 2008 ob 03:00

:plosk: Hvala NoName, zdaj mi je marsikaj bolj jasno. :pivo:

Ampak ena rec mi se vedno ne da miru:
Kakorkoli ze... ce posiljas ti posto iz @siol.net ali kaj podobno, preko nasega streznika, seveda, moras vedeti, da so tu druga vprasanja, ki se porajajo... Kaj ce siol oz. katerikoli drugi e-mail ponudnik ne dovoljuje posiljanje poste za njihovo domeno preko drugih streznikov, torej uporablja SenderID ali SPF? Zato je v tem primeru najbolje, da imas v primeru vecih e-postnih racunov skonfigurirano vec smtp streznikov. Za posiljanje poste iz @t-2.net uporabi za odhajajoco posto smtp.t-2.net, za posiljanje poste iz @siol.net uporabi mail.siol.net, ... in tako naprej. Seveda pa moras v slednjem primeru uporabljati smtp avtentikacijo, vsaj, ce imas pc na internetu preko t-2 omrezja. to pa zato, ker mail.siol.net ne bo zaupal tvojemu ipju (89.212.x.y) ker ni del njihovega omrezja. z avtentikacijo bos ti potrdil svojo identiteto, zato bo njihov postni streznik posto sprejel.
Hmm.. saj prav to bi si zelel: posiljati posto v zvezi s siol nabiralnikom preko siolovega SMTP serverja... ampak ali niso vrata 25 zaklenjena s sedmimi kljuci za vse naslove razen smtp.t-2.net? Kot razumem, da lahko to naredim samo na enega od teh dveh nacinov:

:( (a) Narocim staticen IP na T-2, in ce ga dobim, bo stvar nekaj casa delovala, dokler se ne bo politika naslednjic spremenila in bodo vrata 25 zaprta tudi za staticne IPje

:( (b)Najdem nek stroj, ki je zanesljivo neprestano online, ki ni na T-2 omrezju in ki je pripravljen forwardirati nek svoj (od 25 razlicen) port na mail.siol.net:25... in spet upam, da se administratorji tega stroje ne bodo lepega dne navelicali te prijaznosti ali pa bo do njih prisla optika in bodo preklopili na T-2... ;-) Da niti ne govorim o tem, da ne bi rad prepriceval kaksenga Microsoftovega mail klienta, naj uprablja za STMP port 51025 namesto 25.

Or am I missing something? I kind of hope I am ...

MM

Uporabniški avatar
NoName
Administrator

Odgovor Napisal/-a NoName » 25. Jul 2008 ob 12:57

a) kar se tice narocila staticnega ip naslova, bo zadeva 99.9% ugodno resena... v dopisu napisi, da potrebujes staticni ip naslov zaradi povezav na druge smtp streznike. podpisan dopis, kjer je lepo razviden tudi id prikljucka (mislim da pise na pogodbi) lahko posljes tudi meni, e-mail dobis na zasebna sporocila, ce je na tem, ali pa na faks al karkoli... ce bom jaz imel kaj besede pri tem, se politika glede staticnih ipjev in blokade smtp ne bo spremenila!

b) kot sem rekel... najboljsa moznost, ki jo lahko sedaj brez posredovanja t-2 uporabis, je ta, da preveris, ce smtp streznik ponudnika tvoje elektronske poste podpira smtps (465) ali submission (587).

poiuztrewq

Odgovor Napisal/-a poiuztrewq » 31. Jul 2008 ob 23:30

macekmuri napisal/-a:Da niti ne govorim o tem, da ne bi rad prepriceval kaksenga Microsoftovega mail klienta, naj uprablja za STMP port 51025 namesto 25.
Outlook 2007 se prav lepo razume z GMailovim SSL SMTPjem na portu 465. :nevem:

Odgovori