Seznam TV kanalov brez HDTV

Vse o T-2 IP televiziji
Uporabniški avatar
invictus_slo
Novinec
T-2: Že imam
Paket: optika - trojček HD
Kraj: Kranj

Seznam TV kanalov brez HDTV

Odgovor Napisal/-a invictus_slo » 11. Avg 2008 ob 08:53

Moja starša rabita seznam TV kanalov zaradi lažjega iskanja. A obstaja kaka normalno urejena lista?

To rabim tako, da v končni fazi spravim vse skupaj na papir. Nimata HDTV.

Nikjer tega nisem našel, na T-2 pa obstaja samo abecedna lista.

LP I.

P.S. Na T-2 strani sem opazil, da se da urejat listo priljubljenih. A se ta lista kasneje prenese v IP TV box?
LP I.

andrejs
Guru
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Re: Seznam TV kanalov brez HDTV

Odgovor Napisal/-a andrejs » 11. Avg 2008 ob 09:39

In kaj je narobe z abecedno listo katero praviš si našel na T2 strani.

Saj zato pa opstaja funkcija kopiraj prilepi, potem pa si posortiraš tako kot želiš.
Slika

TgT
Nadebudnež
Paket: T4
Kraj: Dobrava pri Slov.Konjicah
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a TgT » 11. Avg 2008 ob 11:05

Model hoče met spisek priljubljenih kanalov na listu papirja :D torej število kanala ter ime kanala, da starša ne bosta iskala programov 5min
Se motim? :?
Hit'n'Run ;-)

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 11. Avg 2008 ob 11:14

invictus_slo napisal/-a:Moja starša rabita seznam TV kanalov zaradi lažjega iskanja. A obstaja kaka normalno urejena lista?

To rabim tako, da v končni fazi spravim vse skupaj na papir. Nimata HDTV.

Nikjer tega nisem našel, na T-2 pa obstaja samo abecedna lista.

LP I.

P.S. Na T-2 strani sem opazil, da se da urejat listo priljubljenih. A se ta lista kasneje prenese v IP TV box?
Saj se lahko uredi listo priljubljenih tudi na samem TV-ju, razvrstiš kanale v poljubnem vrstnem redu. Urejanje prek računalnika ni možno (aplikacija na Servisnih je sicer narejena, ni pa v uporabi).
Optika 100/10

Uporabniški avatar
invictus_slo
Novinec

Odgovor Napisal/-a invictus_slo » 11. Avg 2008 ob 11:40

Mater ste vsi brihtni ...

A T-2 ne zna izpljunit enega seznama TV kanalov po kanalih, ne po imenih postaj ???

Namreč zraven abecednega seznama postaj ne piše na katerem kanalu je ...

Sicer sta dobila en kos papirja s postajami, ampak kaj ko serviserji talajo 1 leto star seznam ...

Me ne zanima kaj se da naredit, zanima me če obstaja.

LP I.
LP I.

d_g
Legenda
Paket: Oranžni diamant HBO
Kraj: Ljubljana Bežigrad-Zup. jama: optika T-2

Odgovor Napisal/-a d_g » 11. Avg 2008 ob 11:45

Ja začetnike človek včasih skuša razumet. A ni bilo povedano, da se da vse kanale poljubno razvrstiti po svoji želji. Vsak ima svoj okus. Seznam vseh kanalov (pa četudi po abecedi) je objavljen na intrnetu na T-2 ju.... Res ne bodo vsi nikoli zadovoljni...

Jaz to govorim čisto iz praktičnih svojih razlogov. Takoj sem si uredil zaporedje kanalov po lastnih željah...

Uporabniški avatar
invictus_slo
Novinec

Odgovor Napisal/-a invictus_slo » 11. Avg 2008 ob 11:57

Zgleda tukaj ljudje ne poštekajo kaj bi rad. Bom napisal v smislu za telebane ...

1. Gre za moja starša.
2. Ne ljubi se mi urejat kanalov z daljincem (niti pri sebi doma, kaj šele pri starših)
3. Starša ne bosta pregledala vseh 140 kanalov na TV-ju, ker se jima tudi preprosto ne da.
4. Imata nekaj priljubljenih postaj, ampak ne vesta na katerem kanalu je.
5. Kanal je tista številka, ki se pojavi v napisu na ekranu za 5 sekund ko zamenjaš KANAL.
6. Na strani T-2.net pri abecednem seznamu TV postaj (opazite razliko od kanala ?) ne piše številke kanala (številko, ki jo moraš vtipkat da dobiš TV postajo).
7. Jaz bi imel rad seznam, sortiran po kanalih (1 - RTVSLO 1, 2 RTVSLO 2, 3 - Kanal A, itd.)

Upam da bo zdaj bolj jasno. Predvidevam ta tak seznam obstaja, če ga delijo serviserji. Vprašanje je samo zakaj ga ni na internetu oz, kje se nahaja da ga ne najdem.

Še predlog za T-2: predvidevam da shranjujete profile nekje na strežniku. Lahko bi napisali aplikacijo za urejanje teh profilov preko neta. Meni se res ne da zafrkavat s pilotom in prestavljanjem kanalov. Toliko časa pa vseeno nimam. Podobno bi nam lahko dali web dostop do IP telefonov, ker se mi tudi telefonskih ne da tipkat noter preko številčne tipkovnice. Še GSM aparati imajo kak program na PC-ju da lahko urediš številke z bolj normalno tipkovnico.
LP I.

Uporabniški avatar
lazyass
Navdušenec
Paket: T4 optika 400/100
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a lazyass » 11. Avg 2008 ob 12:10

V času kabelske se ti je pa dalo za vsak KANAL posebaj določat frekvenco na kateri je bil program ? Če se ti je to dalo potem uzam dalinca v roke in daj tistih par najbol gledanih kanalov po vrsti, ali pa nalepi na dalinca spisek najbol gledanih programov in jim dodaj številke (enkat se boš pa ja sprehodil čez vse programe...) :roll: :roll: :roll: :roll: Mater kakšni čudaki obstajajo ... :jao:

Ta cajt k tuki bemtiš bi imel ta seznam že narjen in če nebi bil iz gorenjskega konca, bi vrjetno obstajala možnost da bi ta seznam delil tudi z ostalimi uporabniki foruma :nevem:
T-2 #1Slika T-2 Mobile NIMAM VEČ

poiuztrewq

Odgovor Napisal/-a poiuztrewq » 11. Avg 2008 ob 12:33

Dober sin bi staršem uredil playlisto tako, da bi imeli priljubljene programe na prvih 30 mestih, ne pa da jim storiš j3bat se z gledanjem Hallmarka na 128 mestu :mrgreen:

Uporabniški avatar
invictus_slo
Novinec

Odgovor Napisal/-a invictus_slo » 11. Avg 2008 ob 12:49

Sem si lepo naredil seznam iz m3u liste, ki je objavljena tukaj za uporabo v VLC-ju. Samo bojim se, da manjka nekaj kanalov. Če mi bo dal kak administrator plac tukaj na serverju, lahko tudi pošljem gor.

lasyass :arrow: med tvojim pametovanjem bi tudi ti lahko naredil ... Pa ne žali gorencev, ker zgleda se kar sam preveč po njih zgleduješ ... :mrgreen:. Pa saj res, saj Gunclje so Gorenjska :lol:

dpavli :arrow: preberi si moj bolj obširem post ... zakaj tega ne delam niti sebi ...
LP I.

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 11. Avg 2008 ob 13:15

Seznam programov po kanalih t2-aju ni smotrno delati, ker si jih lahko razvrščaš poljubno. Najlažje je, da se sprehodiš čez vse kanale in jih vtipkaš v tabelo, ki jo na to sprintaš. Dela je za cca. 10 minut.
Slika

Lp, Kitl

andrejs
Guru
Paket: 10/1 + 2xISDN + 2xUMTS + IPTV
Kraj: Maribor - Limbuš

Odgovor Napisal/-a andrejs » 11. Avg 2008 ob 13:17

zato da objaviš seznam tukaj na forumu ne potrebuješ prostora ali pomoči administratorja.

Ko napišeš svoje sporočilo lahko na koncu dokumet kar priložiš kot priponko (funkcijo najdeš malo nižje od tipk shrani, predogled in potrdi.

Kot drugo možnost imaš pa še Sharni.Si kjer lahko brez problema shraniš takšen dokument in potem objaviš link do njega tukaj na forumu.
Slika

Uporabniški avatar
nemo
Starešina
Paket: t4 tera na optiki

Odgovor Napisal/-a nemo » 11. Avg 2008 ob 13:23

Lenoba gor, lenoba dol, ampak t-2 bi res lahko imel ažuriran seznam programov po trenutni razporeditvi. Uporabniki so lahko pridni ali leni, pametni ali neumni ... firma, ki nekaj prodaja, pa se mora truditi za čim boljši servis. Pri t-2 pa ravno ta customer care precej šepa.
Plačaš 100, dobiš 90.

Uporabniški avatar
lazyass
Navdušenec
Paket: T4 optika 400/100
Kraj: LJ

Odgovor Napisal/-a lazyass » 11. Avg 2008 ob 14:12

invictus_slo napisal/-a:
lasyass : :mrgreen:. Pa saj res, saj Gunclje so Gorenjska :lol:
http://sl.wikipedia.org/wiki/Osrednjeslovenska_regija :roll: Vas morda tam ''gori'' učijo drugače :idea: Vam je to morda neizpolnjena želja ? Bi želeli imeti več ? :nevem:
T-2 #1Slika T-2 Mobile NIMAM VEČ

Uporabniški avatar
invictus_slo
Novinec

Odgovor Napisal/-a invictus_slo » 11. Avg 2008 ob 14:23

ja, ja, Ljubljančani bi radi bili nekaj posebnega. Včasih ko so bili vsi pod Kranjsko, jih pa ni nič motila.

Kranjska je vključevala še vse Barje do Krima ...

Ampak to ni tema za tukaj.

Bistvo je da je "customer care" na T-2 zanič. Vsaj osvežene podatke o radio in TV postajah bi pa že lahko zrihtali na Internetu. Saj je to samo ena usrana skripta, ki dostopa do že znanih podatkov. Še jaz bi jo znal napisat ...

Še dobro da na optiki dela vse skupaj B.P.
LP I.

Zaklenjeno