Namestitev PSTN vmesnika

Vse o T-2 IP telefoniji
Odgovori
Antrax
Navdušenec
T-2: Še nimam
Paket: Telemach 6/1+3xDTV(1xHD)+tel
Kraj: Lenart
Kontakt:

Namestitev PSTN vmesnika

Odgovor Napisal/-a Antrax » 18. Avg 2008 ob 18:30

Pozdrav!

Danes sem zamenjal belcota za PSTN vmesnik na katerega bosta priklopljena dva panasonica.

Sedaj pa je situacija taka, da so navodila napisana zgolj za priključitev vmesnika na modem, jaz pa imam vmes še switch (level one), modem pa je SVM101 (VDSL2).

P.S.
Zakaj so navodila zgolj v angleščini oz. niso v slovenščini?

Poleg PSTN vmesnika sem dobil RUMEN RJ45 kabel in nevem kam ga naj priključim.

Torej:
Na PSTN vmesniku sta priključka za LAN in WAN, sedaj pa mi povejte kam gre keri? (Na modemu je samo LAN in LINE(ki gre v steno) priključek) med tem, ko je na switchu 8 portov.

Lp
Slika <- Čakal sem 47 dni!
Slika

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
T-2: Že imam
Paket: Tadrazga

Re: Namestitev PSTN vmesnika

Odgovor Napisal/-a Cobane » 18. Avg 2008 ob 18:58

- LINE modema v telefonsko vtičnico
- LAN modema v switch ali v WAN PSTN vmesnika (odvisno, kako misliš vezati). Če boš vezal switch pred PSTN vmesnik, potem bo PSTN vmesnik s switchem povezan preko WAN vrat... v nasprotnem bodo WAN vrata vezana direktno v modem in switch preko LAN-a naprej
- LAN PSTN vmesnika je namenjen vejitvi omrežja naprej

WAN = wide area network
LAN = local area network

Oz. bolj po domače povedano: WAN port je vedno vezan na strani, ki je bližje zunanjemu omrežju, LAN port pa bližje notranjemu omrežju. Če boš zamenjal oba porta, ne boš ničesar skuril... samo delalo ne bo.

Tisti rumen kabel je pa samo navaden UTP mrežni kabel - vklopi (poveži dve napravi) ga kamorkoli, kjer bo "pasal" konektor v "vtičnico".
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Antrax
Navdušenec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Antrax » 18. Avg 2008 ob 19:09

Imam tako:

Line v telefonsko vtičnico
Iz LAN na modemu v switch na port 1
iz switcha (port 2) na WAN PSTN vmesnika pa ne deluje, niti net. Signal je konstantni vendar se zlo hitro prekinja (ni biiiiip ampak bip bip bip bip - hitro)

Tok kablarije mam da znorš :S
Slika

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Odgovor Napisal/-a NoName » 18. Avg 2008 ob 19:16

antrax, poslji meni al pa kakemu t-2jevcu privat svoje narocniske podatke, pa bo en pogledal, kaj se dejansko dogaja na tvoji liniji, torej ce vmesnik pridobi ip naslov, ce imas morda se po pomoti kak dhcp server na svoji mrezi.. ampak naceloma ja...
modem --- kterkol port na switchu --- wan na pstn vmesniku
ter potem enega izmed preostalih portov na switchu uproabis za internet za pc.
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Paket: Tadrazga

Odgovor Napisal/-a Cobane » 18. Avg 2008 ob 19:21

Takole na hitro zgleda OK priklopljeno.

1. Ali ima modem samo en LAN priključek? Aha, najbrž imaš še tistega starega VDSL1, ki so ga talali na začetku!?
2. Poskusi vezati switch za PSTN vmesnik! (čeprav mislim, da ne bi smel imeti vpliva)
3. Mogoče ti pa PSTN vmesnika niso pravilno skonfigurirali!?
4. Vsaj internet bi ti moral delovati, če boš računalnik vklopil v LAN port PSTN vmesnika.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Antrax
Navdušenec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Antrax » 18. Avg 2008 ob 19:54

NoName sem ti poslal.

Cobane ne, če dam v LAN na vmesniku pa PC ne dela.
Pozabi tole. Sem klical na 02 in je nekaj z vmesnikom narobe, ker mu pokaže kot, da sploh ni priklopljen v napajanje pa na switcu ne sveti dioda za port na katerem je vmesnik. Je rekel, da bo napisal nalog za monterja in, da se bo oglasil ter zamenjal vso troje saj je rekel, da je modem prve generacije pa tudi switch ni potreben, vmesnik pa je zgleda fuč. In to je današnji,sveži switch direkt iz betnavskega grada :roll: To morš met srečo! :jao:

Prosil bi samo, da tisti, ki lahko prosim pospešite prihod monterja. Vem, da so na terenu polno zasedeni ampak ne mislim bit v temi (tako kot ob priklopu) kar se telefonije tiče.

Št. priključka: xxxx

NoName edit: pobrisana stevilka prikljucka :namrec:
Slika

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Odgovor Napisal/-a RobertM » 18. Avg 2008 ob 22:06

Izbrisi st.prikljucka in zatezi monterju,ki bo prisel,da ti da 4portni modem (SV2M104) ;-)
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Antrax
Navdušenec
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Antrax » 19. Avg 2008 ob 14:51

Napaka odpravljena!

Težava je bila v kablu RJ45, ki ni deloval. Težavo sem kasneje rešil sam, ko mi je tehnik (Miha - 02) povedal, da je tu pa tam vseeno zaznalo vood in mi je dalo mislit, da je mogoče kriv kabel ker sem včeraj poskušal vse možne variante in je zgleda na enih kablih zaznalo na drugih pa ne. Hvalabogu, da sem doma imel še en utp kabel drugač bi tehnik hodil za đabe.

Sem pa vseeno naročil 4-portni modem SVM104.

Lp,
Rok
Slika

Odgovori