UMTS podatkovni promet - prekinjanje aktivne povezave
UMTS podatkovni promet - prekinjanje aktivne povezave
Uporabljam T-2 UMTS podatkovni paket (ker drugega internetnega dostopa še ni možno dobiti), hitrost je odlična, samo ena pomankljivost, in sicer: prekinjanje aktivne povezave. Uporabljam GlobeTrotter GT MAX (HSDPA/3G/EDGE/GPRS) PCMCIA kartica, testirano na treh različnih računalnikih (2x prenosnik, 1x PC). V različnih časovnih intervalih (ne glede na to ali je kaj aktivnega prometa ali ne, včasih po cca. 10 minutah, včasih 1/2 ure, ...), ali ni več možnosti prenosa podatkov (in dobivam time out), ali pa padem v stanje "Disconected" (z dvema različnima programoma za vzpostavljanja povezave) ... Ali ima T-2 kakšne časovne omejitve glede statusa "online", ali kakršne koli druge omejitve, ali je problem kje drugje - oz. ali ima kdo podobne izkušnje?
Re: UMTS podatkovni promet - prekinjanje aktivne povezave
To napako so uporabniki že izpostavili, tako da nisi edini!
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! 

In kakšna je rešitev (če sploh)? 

-
- Navdušenec
- T-2: Že imam
- Paket: FTTH+IPTEL+HDTV
- Kraj: Ljubljana
Sporoči napako na tehnično pomoč.
Pri meni je ista težava javil na HD 2x enkrat poslal mail in dobil tak odgovor kljub temu ta so me klicali in potrdili da se PP ustavi.
Spoštovani!
Razlog za prekinitev je neaktivnost pri prenosu podatkov. Če brskate po spletu in ste nekaj časa neaktivni, se povezava lahko prekine. V tem primeru je potrebno ponovno vzpostaviti povezavo.
Lepo vas pozdravljam,
Mojca
T-2 služba za pomoč naročnikom

Spoštovani!
Razlog za prekinitev je neaktivnost pri prenosu podatkov. Če brskate po spletu in ste nekaj časa neaktivni, se povezava lahko prekine. V tem primeru je potrebno ponovno vzpostaviti povezavo.
Lepo vas pozdravljam,
Mojca

-
- Nergač
- T-2: Še nimam
- Paket: 700/60
- Kraj: Ind. cona Celje Vzhod
Spišeš programček, ki ti na vsake pol minute pinga določen IPmisml napisal/-a:In kakšna je rešitev (če sploh)?

http://WWW.power-server.si ( v izdelavi)
-
- Faca
- T-2: Že imam
- Paket: 100/100 + IPTV
- Kraj: Novo mesto
dkw napisal/-a:Pri meni je ista težava javil na HD 2x enkrat poslal mail in dobil tak odgovor kljub temu ta so me klicali in potrdili da se PP ustavi.
Spoštovani!
Lepo vas pozdravljam,
Mojca
![]()
Tole že drži ampak moja povezava je non-stop aktivna...brskam in snemam z utorrentom, če pa to ne, potem pa brat špila COD pa še zmeraj vmes prekinja.
Sem testiral tudi z konstantnim pingom na Arnes in T2 DNS strežnik, pa ni bilo nič drugače (programa ni treba pisat, uporabiš "ping -t" pa naj non stop pinga) ... kot zanimivost pa še to, da sicer ostaneš povezan, samo nobene vrste prometa se kar na lepem ne pretakajo več. Narediš "disconnect", in ponovno connect, pa zadeva deluje ... dokler ne crkne (kar pa je kmalu) ...Abigor napisal/-a:
Spišeš programček, ki ti na vsake pol minute pinga določen IP