Ko so nam pred nekaj leti namontirali na hiso skatlico z imenom T-2, sem bil zelo skepticen, saj sem takrat o T-2 vecinoma vedel samo slabe stvari. Ker pa smo imeli doma samo ISDN (Telekom Slovenije) sem se odlocil, da ga odklopim in se prikopim na optiko.
Izpolnil sem pogodbo na spletni strani z narocilom za 10/10 Mbit/s optiko in telefon. V Telekomovem omrezju sem imel dve stevilki, ki sem ju odklopil (same reklame in prodaja preko telefona) in vzel novo stevilko v 0590 (ki je pa seveda ni v imeniku

Pogodbo sem podpisal nekako proti koncu maja in v zacetku junija 2008 sem ze imel popolnoma delujoc internet + telefon. Od takrat naprej zadeva deluje odlicno in brez problemov. Srcno upam, da bo T-2 kmalu porihtal in razsiril tudi svoje mobilno omrezje (ter ponudil placevanje po prenesenih kB), saj bom takrat brez pomisleka prenesel tudi svojo mobilno stevilko v T-2 omrezje.
Omeniti moram se, da sem tudi svoje starse na Gorenjskem preprical, da bodo v celoti zamenjali SiOL ADSL + 2x ISDN za T-2 VDSL + 2x PSTN, vendar se je zavleklo ze pri izpolnitvi pogodbe. Namrec v hisno stevilko sem vpisal "/" in sem dobil ven "naslov stevilka/". Tega pa seveda sistem ni prepoznal in mi javil, da bo operater pregledal naslov in nato poslal pogodbo. To je trajalo 14 dni, ko smo poklicali in so rekli, da ne vedo zakaj se ni poslano. Pred enim tednom je to bilo, in pogodbe se vedno ni. Predvidevam, da je T-2-ju v vecji interes, ce se uporabnik priklaplja preko optike kot preko VDSL-a. No ja, malo bomo se potrpeli, potem pa zopet zaropotali.

V glavnem pa se vedno velja ....