Vsebina posameznih oddaj
Vsebina posameznih oddaj
Pozdravljeni, sem nova na forumu, ki sem ga začela pregledovati zaradi namena, da s SIOL presedlam na T2.
Na SIOL imam preko TV vmesnika (med drugim) možnost pregleda vsebine posameznih oddaj (filmov), kot razumem iz nekaterih zapisov tu na forumu, pa pri T2 te možnosti ni? Kot razumem, je možno pogledati le seznam oddaj in njihovo trajanje na posamezni postaji?
Na SIOL imam preko TV vmesnika (med drugim) možnost pregleda vsebine posameznih oddaj (filmov), kot razumem iz nekaterih zapisov tu na forumu, pa pri T2 te možnosti ni? Kot razumem, je možno pogledati le seznam oddaj in njihovo trajanje na posamezni postaji?
-
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: Optika 100/10
Re: Vsebina posameznih oddaj
Tega še nimamo pri T-2. Bo še nekaj časa trajalo, da razvijemo širšo uredniško ekipo, da se bo lahko vnašalo še dodatne podatke.
Optika 100/10
Ne vem, ali sem jaz konzerva ali kaj. Meni se to zdi brezveze in škoda časa (denarja) ki ga ponudnik potroši za to, namesto da bi bili v shemi dobri programi.
Včasih smo kupovali Stop za TV spored, ostane pa še vedno teletext in malo morje spletnih strani ki se s tem ukvarjajo...
Včasih smo kupovali Stop za TV spored, ostane pa še vedno teletext in malo morje spletnih strani ki se s tem ukvarjajo...

- tonimona
- Starešina
- Paket: T4
- Kraj: Koper
gulikoza nisi konzerva. Imaš prav. 

-
- Starešina
- Paket: Optika 100/10
Vseeno je ugodno imeti EPG sporede in opise oddaj na TV vmesniku, vsaj za une najbolj pomembne programe. SiOL je tu (zaenkrat
) še v prednosti. Ampak treba je vedeti, da imajo izjemno veliko in profi ekipo novinarjev, ki se s tem ukvarjajo. Zato imajo tudi recimo najboljši splošni novičarski portal na področju slovenske đamahirije. Nekaterih reči se pač ne da kupiti, ampak se delajo na dolgi rok počas' pa ziher & s pametjo.
Zato bo še nekaj cajta trajalo, da jih tudi na tem področju pošišamo!

Optika 100/10
Vidiš, meni se pa zdi "kamenodobno", da bi sedela pred TV, hotela pogledati vsebino filma, ki se bo na nekem programu (ki nima teleteksta) začel čez določen čas, pa bi zato morala brskati po časopisih, prižigati še računalnik in brskati po internetu za tem podatkom, če pa lahko samo pritisnem tipko na daljincu in si preberem vsebino, igralce, režiserja. Problem so ravno tisti programi, ki v našem časopisju niso navedeni. Zato bi (bom), ko (če) presdlam k T2 (zaradi menda boljše TV slike), to storitev res zelo pogrešala.gulikoza napisal/-a:Včasih smo kupovali Stop za TV spored, ostane pa še vedno teletext in malo morje spletnih strani ki se s tem ukvarjajo...
Zadeva sploh ni napačna in jo tudi jaz pogrešam na T-2.
Ko sem še imel digitalno kabelsko (telius) sem se hitro razvadil s temi opisi oddaj v EPG...
Lithium
Ko sem še imel digitalno kabelsko (telius) sem se hitro razvadil s temi opisi oddaj v EPG...
Lithium
Koliko programov pa ima Siol sploh pokritih s temi vsebinami?
Kakor kdo, nekateri imamo recimo vedno pri roki pc in nam to vzame manj časa, kot brskanje po TV. Se pa strinjam in si znam predstavljati tvoj primer. Vsem željam je težko naenkrat ustreči, se pa trudimo, da bi jim ustregli v čim večjem številu. Kot je že bilo omenjeno so trenutno prioritetne druge stvari.
Noja, brskanje po PC je nekaj čisto drugega, kot pa pritisniti eno tipko na daljincu in že izveš vsebino filma, ki si ga pravkar vključil...
Lithium
Lithium
-
- Navdušenec
- Paket: T4 20M, 2xTV, Patton
- Kraj: Obalala
Precej: http://www.siol.net/tv-spored.aspxmaxmagnus napisal/-a:Koliko programov pa ima Siol sploh pokritih s temi vsebinami?
- nemo
- Starešina
- Paket: t4 tera na optiki
Kaj pa kakšna kooperacija z uveljavljenim ponudnikom takšnih vsebin (Stop, Delov Vikend ...)? Na dolgi rok se mi zdi to verjetno celo bolje, ker imajo ti že vpeljane postopke, vaši "novinarji" pa bodo začeli na novo. Poleg tega zanjo biti stroški celo manjši, če se lahko pametno zmenite.Navadni Nimda napisal/-a:Vseeno je ugodno imeti EPG sporede in opise oddaj na TV vmesniku, vsaj za une najbolj pomembne programe. SiOL je tu (zaenkrat) še v prednosti. Ampak treba je vedeti, da imajo izjemno veliko in profi ekipo novinarjev, ki se s tem ukvarjajo. Zato imajo tudi recimo najboljši splošni novičarski portal na področju slovenske đamahirije. Nekaterih reči se pač ne da kupiti, ampak se delajo na dolgi rok počas' pa ziher & s pametjo.
Plačaš 100, dobiš 90.
Tudi jaz mislim da kablaši (oz. Telius) prejemajo opise vsebin od drugod...
Saj še svoje spletne strani nimajo - www.telius.si
Lithium
Saj še svoje spletne strani nimajo - www.telius.si

Lithium
- mahi
- Legenda
- Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
- Kraj: Portorož
Vsekakor je opis oddaj dobrodošla storitev, ni pa tako hudo nujna.
Ponavadi, ko prižgem TV, pogledam spored in če po naslovu vidim zanimivo oddajo bi mi bolj odgovarjalo vsebino prebrat takoj, kot pa da grem prižigat še računalnik.
Ponavadi, ko prižgem TV, pogledam spored in če po naslovu vidim zanimivo oddajo bi mi bolj odgovarjalo vsebino prebrat takoj, kot pa da grem prižigat še računalnik.
- kitl
- Administrator
- Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV
Meni osebno gre pa na HBO na živce, ker se v EPG-ju pojavljajo slovenski prevodi filmov, ki so itak zgrešeni. Problem je v tem, da po slovenskem poimenovanju filma dostikrat ne vem za kateri film gre. Za to bi opis oddaj še kako prišel prav. TV 1000 ima to super urejeno, kjer se ne spreminja origanal naslova filma.