Naj najprej opišem stanje do sedaj:
Iz optičnega switcha sem imel UTP kabel v vood od tam naprej pa v HD Motorolo ter v ruter in naprej v računalnik.
Drugi kabel je iz optičnega switcha šel na drugo TV.
V tej povezavi mi je stvar normalno funkcionirala in z ničemer ni bilo nič težav. Ker pa smo sedaj sobo premontirali pa je povezava sledeča:
Iz optičnega switcha mi gre UTP kabel v Vood in naprej v HD motorolo
Drugi kabel gre iz optičnega switcha v ruter in namrej v računalnike
Tretji kabel gre iz optičnega switcha v drugo TV.
Res pa je, da sem na novo namontiral konektorje na UTP kable od HD motorole.
Problem sep ojavlja, da sedaj nikakor več ne morem gledat HD programov. Najbolj zanimivo pa je, da so včeraj zvečer normalno delali, zjutraj pa spet ne delajo. Slika kocka, zvok se zatika itd....
V čem bi lahko bila težava. Ali je lahko kaj v povezavi s tem, ker sem na UTP kable zapel nove konektorje, saj sem kabel ponekod moral krajšat?
Čudno delovanje TVja in HD programov
-
- Navdušenec
- T-2: Že imam
- Paket: FTTH+IPTEL+HDTV
- Kraj: Ljubljana
Re: Čudno delovanje TVja in HD programov
Lahko, da nisi dobro konektorje na novo stisnil oz. da nisi kakega kabelčka precvikal oz. poškodoval, ko si odstranjeval zaščito. Tudi to je možno. Potem, da si dal pravilno razporeditev kablov na obeh straneh in na vseh UTP kablih. Preveri vse. Po potrebi še enkrat namesti nove konektorje. Pa eno opozorilo, ko nove konektorje nameščaš izklopi iz Routerja omenjeni kabel na drugi strani !!
Probal pa za nekaj minut izklopit vse naprave iz elektrike in potem nazaj priklopi.
Če ti še vedno ne bo delovalo vredu, pokliči na T-2.
Lp
Probal pa za nekaj minut izklopit vse naprave iz elektrike in potem nazaj priklopi.
Če ti še vedno ne bo delovalo vredu, pokliči na T-2.
Lp