Umrl patton

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
dule17
Guru
T-2: Že imam

Umrl patton

Odgovor Napisal/-a dule17 » 14. Feb 2009 ob 19:53

V soboto zvečer mi umre patton :jao: Sem zamenjal napajlnik pa ne pomaga. Telefona sicer ne rabm ravn neki ful, sam vseen me zanima, a se da to na kkšni Brnčičevi tut v nedeljo zamenjat? Sem mogu izklopt zadevo, ker je blo treba spet vrtat z 1,5 m svedrom (morm kabel zamenjat do omarce, bo baje boljš) in po ureditvi kablov itd se zadeva z vklopom ni več zbudila. Pa sem lepo pazil pri delu z napravami! :namrec: Zraven bi pa še enga daljinca zamenjal, ker tipki stb in tv ne delata.

Bo treba do pondeljka čakat al lahko koga zmotm? Če kdo ve od odgovorno "neuradnih".

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Re: Umrl patton

Odgovor Napisal/-a RobertM » 14. Feb 2009 ob 20:24

Kaksni so znaki - mrtvo hladen brez luck ali kaj drugega :?:
S katerim drugim napajalcem si poizkusil :?:
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

dule17
Guru

Odgovor Napisal/-a dule17 » 14. Feb 2009 ob 20:29

mrtev, kaput, komplet. Napajalc enak kot priložen, 2A in 5V, čeprav na napajalcu to piše, na vhodu pa 1A in 5V :hmm:

V glavnem, karkol vtaknem, mrtvo. Najbolš da ga na 220V, da se zbudi a ne? :mrgreen:

Glej ga zlomka, zadeva je živa na 13V in 0,75A. Sam ne upam ga pustit prižganega, nimam tolk pojma o štromu, če mu to paše al ne?

Kkšn predlog?

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator

Odgovor Napisal/-a RobertM » 14. Feb 2009 ob 20:39

Preveri se enkrat pri original napajalcu ce je dobro vtaknjen 220v kabel v njega. ;-)
Predlagal bi ti,da poizkusis z napajalcem od modema pa ne gre v luknjo :?

Tu je sigurno krivec napajalnik - ocitno tisti tvoj ne da dovolj toka na zacetku :?
L.P.Robert

Slika
Slika

dule17
Guru

Odgovor Napisal/-a dule17 » 14. Feb 2009 ob 21:38

dobr ta če je kabel dost notr je mal lovska a ne? Sem preventivno tut kable menju.

zdaj je jasno ja, crknu napajalc. Sam zgleda tut drugi moji napajalci ne delajo :nevem:

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator

Odgovor Napisal/-a RobertM » 15. Feb 2009 ob 08:50

"dobr ta če je kabel dost notr je mal lovska a ne?"

Prav nasprotno in brez zajebancije.

Ko enkrat zapravis 2,5 ure da prides do stranke in nazaj (2x45min voznje in 2x30min cakanja zaradi dela na cesti :grr: ) zacnes stranke ze prej sprasevati tudi o takih banalnih stvareh ;-)
Pri zgoraj omenjeni stranki so obnavljali zgornje nadstropje in tam odklopili elektriko - iz neznanega vzroka je bila tudi vticnica na hodniku vezana tja :jao:
Zadeva je bila resena v PETIH minutah -elektricni podaljsek v dnevno sobo :mrgreen:

Pa kaksne dva tedna nazaj smo nekaj podobnega obravnavali tu na forumu.
Uporabnik je menjal napajalc v poslovalnici in ga sam menjal. Glej ga zlomka - Power in sistem lucke svetijo ampak Link je mrtvo hladen in niti ne utripa - diagnoza uporabnika je bila, da je "crknil tudi modem" (priklopil je vse "kakor je bilo")
Ko sem mu svetoval naj preveri ali ima "telefonski" kabel vkljucen v "Line" in ne v "Console" je po resetu iz "neznanega" razloga Link zacel utripati ter nato stalno svetiti - iz "neznanega" razloga so pricele delovati tudi vse storitve :hudicek:

Zadnje case vedno bolj spoznavam, da mora monter-serviser poznati se kaj drugega kot drote.
Mora biti tudi "malo" psihiatra,psihologa in predvsem parapsihologa :namrec:
Tudi paznavanje jasnovidstva,telepatije,... ni odvec :namrec:

EDIT: Opozori monterja naj najprej poizkusi menjati samo napajalc :!:
Konfiguracija Pattona bo monterju in tehniku HD2 vzela dodatnih dragocenih 10 minut :namrec:
L.P.Robert

Slika
Slika

Odgovori