Problemi na optki
Problemi na optki
Zanima me če so vrli strokovnjaki na T-2 odpravili težavo z zabasanjem linije na optiki. Namreč imam problem ko priklopim wireless router (WRV-200) na Milanov optični switch. Problem se pojavi ko prej omenjeni switch pošilja IGMP join pakete na destinacijo 239.255.255.250 in iz T-2-jeve strani začne pošiljati vse možne multicast kanale, ter tako se mi zabaše optična linija. Ne vem ali T-2 zna na svoja optična stikala spisat navadno policy skripto, da te omenjene igmp pakete enostavno ignorira? Če pa tega ne znate zrihtat, enostavno pokličite strokovnjake da to vam naredijo!
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
Re: Problemi na optki
Zakaj pa pošiljaš IGMP join?
lahko bi pa vedel sa so na 239.x.x.x kanali TVja.
lahko bi pa vedel sa so na 239.x.x.x kanali TVja.
239.255.255.250 je UPnP. Čudno mi pa je, da bi to sprožilo predvajanje vseh kanalov...

slow_slow:
To je standard UPnPja, ki pa nima kaj vplivat na omrežje T-2ja. Drugače kot sem niapisal router pošilja in ne pa jaz.
To je standard UPnPja, ki pa nima kaj vplivat na omrežje T-2ja. Drugače kot sem niapisal router pošilja in ne pa jaz.
- RobertM
- Moderator
- Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
- Kraj: Okolica Tolmina
A se ne posilja samo preko LAN portov ?gulikoza napisal/-a:239.255.255.250 je UPnP. Čudno mi pa je, da bi to sprožilo predvajanje vseh kanalov...
Ne. Ne vem kako je težko razumet, da lahko router preko wan porta pošilja IGMP pakete. Drugače sem dogajanje med routerjem in milnaom switchem analiziral z network analyzerjem.
Kakorkoli že dvomim da bom dobil kakršnokoli uradni odgovor od T-2 osebja na tem neuradnem forumu. Na HD sem že tolikokrat posredoval problematiko naprej, tako da so me enostavno odjebali z odgovorom "posredovali bomo tehnikom". Zgleda da se je komunikacija nekje ustavila, ampak sigurno ne med mano in HD ampak nekje med HD in T-2 tehnikom.
Če me katerkoli od T-2 bere (ki je dejansko zadolžen za FTTH access) naj me preko ZS kontaktira kajti ta agonija je res nemogoča.
Lp
Kakorkoli že dvomim da bom dobil kakršnokoli uradni odgovor od T-2 osebja na tem neuradnem forumu. Na HD sem že tolikokrat posredoval problematiko naprej, tako da so me enostavno odjebali z odgovorom "posredovali bomo tehnikom". Zgleda da se je komunikacija nekje ustavila, ampak sigurno ne med mano in HD ampak nekje med HD in T-2 tehnikom.
Če me katerkoli od T-2 bere (ki je dejansko zadolžen za FTTH access) naj me preko ZS kontaktira kajti ta agonija je res nemogoča.
Lp
Izklopi UPnP. Itak je sranje, ki je zadolženo za avtomatsko ustvarjanje lukenj.
Oprosti ampak to ni rešitev.
Drugače sem tudi to poskusil ampak brez uspeha.
Drugače sem tudi to poskusil ampak brez uspeha.
Mogoče sem pozabil povedat, da v firmi uporabljamo iste switche kot ima T-2 za FTTH access, ampak nam ne dela take preglavice kajti imamo pravilno skonfigurirane stikala.
- Malkec
- T-2jevec / Moderator
- Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
- Kraj: Maribor
shocK, tole se je poskušalo reproducirat, ampak brez uspeha. Nikjer tudi ni razvidno da bi se "zabasala linija". Malo bolj podrobno boš moral opisat kaj vse se zgodi, kakšen bolj konkreten log iz routerja bi bil v pomoč. Če boš še kdaj kaj takšnega testiral, mi sporoči na ZS pa bom na tej strani opazoval kaj se dogaja s prometom.
Paketi, ki je router pošiljal v mirovanju so sledeči.
IGMP na 224.0.0.2
IGMP na 224.0.0.22
IGMP na 239.255.255.250
Status na switchu pa je bil točno na moj optični port: "show igmp group" -> "All Groups"
IGMP na 224.0.0.2
IGMP na 224.0.0.22
IGMP na 239.255.255.250
Status na switchu pa je bil točno na moj optični port: "show igmp group" -> "All Groups"