Kvaliteta vmesnikov

Vse o T-2 IP televiziji
gligo
Novinec
T-2: Že imam

Kvaliteta vmesnikov

Odgovor Napisal/-a gligo » 9. Dec 2009 ob 00:58

Ob nakupu plasme, sem presedlal tudi na T2 TV. Najprej moram pohvaliti odzivnost na mojo prošnjo za dodelitev vmesnika, ki je bila rešena v treh dnevih. Zaradi moje odsotnosti, je tehnik pustil doma paket, ker mu je žena zagotovila, da bom montažo, oz. priklop opravil sam. Ugotovil sem, da je bil paket z vmesnikom že prej odprt, priloženi daljinski upravljalec pa že kaže močne sledove obrabe, črke in številke so ponekod že skoraj čisto izbrisane, očitno, je bil pred tem že nekje drugje v uporabi. pravtako so tudi manjkali baterijski vložki, ki naj bi pa po priloženem navodilu za uporabo, morali biti zraven. Vmesnik je Amilo 110. Kontaktiral sem prijatelja, ki je tudi priklopljen na T2, povedal mi je, da so bili Amilo vmesniki s strani T2 zamenjani za boljše, ali modernejše Motorole, ki bi naj tudi imele većjo izbiro priklučitev na TV, kar naj bi nato tudi rezultiralo v boljši sliki. Moje vprašanje se glasi, kateri vmesnik omogoča boljšo sliko, oz. je sedaj naprednejši, imam Panasonikovo plasmo, z hdmi priključki. Amilo vmesnik omogoča samo standardno povezavo kompozitnega na skart, drugih možnosti nima. Sprašujem pa zato, ker bi rad iztisnil kar največ iz danih možnosti, nažalost HD ne gre, zaradi kapacitete linije. Ali bi Motorolin vmesnik, ki menda ima Hdmi priključek omogočil boljšo sliko, čeprav ga bi uporabljal samo za standardne kanale? Se opravičujem, če sem se preveč razpisal, vaših mnenj bom zelo vesel...

Uporabniški avatar
Cobane
Nergač
Paket: Tadrazga

Re: Kvaliteta vmesnikov

Odgovor Napisal/-a Cobane » 9. Dec 2009 ob 07:29

1. Amino 110 in ne Amilo!?
2. Amino 110 ni nič slabši od Motorole 1510 (ne verjemi vsega, kar slišiš). Kateri je boljši ali slabši, bi se dalo razpravljat v nedogled! Če mene vprašaš, je boljši Amino 110 (hitrejši zagon) in pa je tudi bolj všečen (lepši na pogled).
3. Dobil si rabljenega, ker novih očitno ni! Če tipke dobro delujejo, potem je OK, če ne pa zamenjaj daljinec v poslovalnici!
4. Glede kvalitete slike preko HDMI bo pa kdo drug odgovoril. Jaz s tem (še) nimam izkušenj! Je pa dejstvo da za HDMI vmesnik boš potreboval tudi HD STB (Amino 130 ali Motorola 1910), za kar boš moral doplačati še 2 € na vsaki položnici.
Vse čestitke T-2ju. Nosečnica, ki bi imela toliko poporodnih težav, bi bila že zdavnaj pokojna! :rtmT2:

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Paket: imam

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 9. Dec 2009 ob 19:58

T-2 daje opremo na reverz, kar pomeni da je stranka dolžna dobiti opremo ki deluje = je lahko rabljena.
Če bi T-2 prodajal opremo kot recimo Siol, bi stranka morala dobiti nov vmesnik.

Uporabniški avatar
Seeker
Navdušenec
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a Seeker » 9. Dec 2009 ob 22:10

Ampak bi se lahko potrudili v smeri, da grejo rabljeni vmesniki tistim, ki nočejo kupiti prenapetostne zaščite ali malomarno delajo z opremo in hočejo zamenjavo.

gligo
Novinec

Odgovor Napisal/-a gligo » 9. Dec 2009 ob 22:57

Amino, ja, nisem dobro pogledal...No, malo mi je že bolj jasno, še vedno pa me zanima, kako izvleči maksimalno kvaliteto slike?! Po slikah sodeč, ima samo motorola 1910 hdmi izhod...če bi mi sedaj še nekdo znal svetovati, ali se slika izboljša pri uporabi hdmi izhoda na vseh kanalih, tudi tistih, ki niso HD?! Ali lahko nesem Aminota nazaj, da mi ga v Velenjski poslovalnici zamenjajo za Motorolo 1910 in potem pač plačujem tista dva evra vsak mesec več, ali moram vse skupaj prej pismeno naročiti?

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator

Odgovor Napisal/-a KoMar » 9. Dec 2009 ob 23:10

Digitalen prenos slike je vedno boljši od analognega, ja - tudi pri SD vsebinah.

kokica2000
Legenda
Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 10. Dec 2009 ob 00:25

Če primerjaš analogni (scart) in digitalni priklop (hdmi), je kakovost slike zelo odvisna od televizorja. Po mojih izkušnjah SD programi na tvoji Panasonic plazmi ne bodo nič slabši, če priklopiš preko scarta, saj ima televizor vgrajen odličen "upscaler", po moji oceni boljšega kot ga premore Motorola 1920 (ta pride v poštev pri hdmi priklopu). Na kakšnem slabšem televizorju je pa slika preko hdmi lahko veliko boljša.

Uporabniški avatar
Fry
Legenda
Paket: FTTH 10/10, 3xTV, Telefon
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a Fry » 10. Dec 2009 ob 06:34

Kvaliteto SCART napram HDMI sem testiral na mojem Sony in Motoroli 1920.
Če je uporabljen RGB na SCART priključku ni nobene opazne razlike na SD programih.
Da bo povezava res RGB, pa je treba priklopiti na pravi SCART priključek na TV sprejemniku.
RGB podpira običajno le eden priključek.

PS:
Malenkostna razlika v kontrastu in nasičenosti barv, ki se lahko pojavi med SCART in HDM ne pomeni slabšo kvaliteto slike.
Ta razlika je le zaradi malenkostno različnega nivoja video signala na SCART priključku in se skompenzira z nastavitvami kontrasta in nasičenosti barv.

AMINO deluje čisto OK in ima tudi boljšega daljinca.

Uporabniški avatar
nemo
Starešina
Paket: t4 tera na optiki

Odgovor Napisal/-a nemo » 10. Dec 2009 ob 10:39

Poleg tega je razprava povsem akademska, ker t2 očitno nima motorol 1910, tako da jo sicer lahko naročiš, samo dobiš je ne.
Plačaš 100, dobiš 90.

gulikoza
Starešina
Paket: 50/50 FTTH

Odgovor Napisal/-a gulikoza » 10. Dec 2009 ob 12:33

Če HD ne gre na linijo, ti tudi vmesnika ne bodo dali :D
Slika Optika od 30.5.2008

kokica2000
Legenda
Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 10. Dec 2009 ob 13:05

:nevem: Včasih so jih, če je stranka podpisala izjavo, da se zaveda, da HD morda ne bo deloval.

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Paket: Oranžni King

Odgovor Napisal/-a Mark » 10. Dec 2009 ob 22:31

Običajno je pri naročilu hd stb-ja tako, da če linija tega ne dopušča se pove, da žal ni možno. Če pa se vseeno to želi zaradi določenega razloga se pa poskusi zadevo izpeljat, seveda naročnik pošlje dopis, da se strinja, da linija tega ne omogoča in pripiše razlog. Včasih ima kdo plazmo montirano na steni in ni prostora za scart konektor, v tem primeru skorajda ni druge izbire, kot povezava preko hdmi.

Načeloma pa ni razlike v prikazu in tudi Amino 110 je odličen stb.

gligo
Novinec

Odgovor Napisal/-a gligo » 10. Dec 2009 ob 22:44

No, pol pa nebom kompliciral in zahteval drugi vmesnik, vsaj do tedaj ne, ko bom montiral plasmo na steno. Morda še samo eno vprašanje, če sem vas pravilno razumel, ima tudi Amino 130 hdmi izhod?! Je morda kakšna razlika v kvaliteti med njim in Motorolo 1910? Vsem, ki ste se udeležili te debate in delili svoje izkušnje z mano se najlepše zahvaljujem... :pivo:

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Paket: Oranžni King

Odgovor Napisal/-a Mark » 10. Dec 2009 ob 22:55

Amino 130M ima prav tako hdmi, kako zgleda pa si lahko pogledaš na tej povezavi. Je odličen vmesnik in dobro deluje v praktično vseh pogojih (V povprečju je z Aminoti manj težav, kot z Motorolo).

gligo
Novinec

Odgovor Napisal/-a gligo » 11. Dec 2009 ob 22:42

Mark, je morda Amino 130M na zalogi?

Odgovori