Končno imamo internet, hiter kot mreža

Na internet smo priključeni trije cimri. Stari linksys router sem najprej zamenjal za edimaxa, katerega QoS nastavitve so delovale odlično, omejiti se je dalo odhodni in dohodni promet, prioriteto dati na HTTP, in vse je delovalo super. Ker pa je imel router druge muhe (ni podpiral multicasta, zezal je npr. gtalk aplikacijo, ki je linksys ni, ključno pa je, da je nesprejemljivo pogosto in zelo trdovratno zmrzoval) sem prek bolhe nabavil isti BEFSR41 linksys router, kot smo ga imeli prej. Z razliko, da je imel čip in firmware, ki podpirata QoS (prejšnji je V3.1, novi V4.2).
Nastavitve so podobne kot pri edimaxu, manjka pa omejitev dohodnega prometa. Kakorkoli, strani se spet odpirajo katastrofalno počasi. Ker ima identične QoS nastavitve tudi zelo opevani WRT54GL (na uradnem firmwaru seveda) mi je čudno, da bi imel linksys slabše nastavitve od edimaxa. In torej sklepam (upam), da sem jaz kaj narobe nastavil.
Torej, moje nastavitve:
Qos: enabled
Upstream bandwith: auto
Ethernet port priority: vsi porti low, enabled , in 2M
Application priority: HTTP na high, ostalo na low. Dodatno na low port 6112, na katerem imamo nastavljen utorrent.
To je to, ostalega nisem spreminjal, sceenshot tudi v prilogi. Prosim za nasvet, kakšne nastavitve bi bile oprimalne za mojo situacijo. Ključno mi je, da se strani normalno odpirajo, ne glede na to, kaj počne torent (na edimaxu za 25 € se je dalo to odlično nastaviti). Linijo imam kot omenjeno 100 / 10 optiko (dejansko so mi testi in downloadi prišli do max 60 mb (6 MB/s download), če je to kaj pomembno).
P. S. Če res ni druge, bom nabavil WRT54GL, ki je očitno bomba od routerja, a mi ga je odslej uspelo spregledati (neumno sem gledal le wired routerje

Hvala in lep pozdrav,
Davor