T-2 WINDOWS 7 problem
T-2 WINDOWS 7 problem
Imam en problem, in sicer mi noče več v windows 7ici povezat z omrežjem T-. To se dogaja, odkar sem na mojo mrežo povezal en drug računalnik za testirat oziroma ga poservisirat. Imam pana mojem PCju tako Linuxe kot WIN7. Ko povežem Linuxe dela, v /ici ne deluje več. na modem imam povezan še očetov računalnik, ki tudi dela, in brezžični modem s statičnim IPjem in tudi deluje vse OK.
Kaj bi lahko še bilo narobe, poskusil sem vnest v eindowsih statičen IP pa m ijavi da ga že nekdo uporablja.
Poskusil sem z windows možnostmi odprabit težave pa ne gre
HELP ME PLEASE !
LP
Kaj bi lahko še bilo narobe, poskusil sem vnest v eindowsih statičen IP pa m ijavi da ga že nekdo uporablja.
Poskusil sem z windows možnostmi odprabit težave pa ne gre
HELP ME PLEASE !
LP
- RobertM
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
- Kraj: Okolica Tolmina
Re: T-2 WINDOWS 7 problem
Torej imaš statični IP na routerju in še dva dinamična, ki ju uporabljaš na računalnikih ?
z "servisiranim" računalnikom si porabil vse možne IPje, kar ti jih lahko ponudi T-2
Sedaj moraš počakati 24 ur, da se ti prostijo IPji ali še boljši predlog priklop vseh računalnikov na router, kar bi bilo še najbolj pravilno
z "servisiranim" računalnikom si porabil vse možne IPje, kar ti jih lahko ponudi T-2

Sedaj moraš počakati 24 ur, da se ti prostijo IPji ali še boljši predlog priklop vseh računalnikov na router, kar bi bilo še najbolj pravilno

Hja sej tko sem naredil zdaj, sem do,mneval da bo to ja. Sam ni mi pa jasno zakaj v Linuxih vseeno dela če ga direktno dam v modem, v windowsih pa ne. Počakal bom 24 ur, upam da mi res sprostijo IP. In za danes bom pač vezan na router 

- NoName
- Administrator
- Paket: VDSL T4 KING + HDTV
gah... kolk linuxov pa imaš? v kolikor imaš poleg oken še en operacijski sistem v multibootu ali virtualcu, in le-ta temelji na linux kernelu, potemtakem imaš kvečjeme en linux!
tisti linux
tistega linuxa
tistemu linuxu
...
tisti linux
tistega linuxa
tistemu linuxu
...
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
- veiztex
- Nadebudnež
- Paket: Optika 10/10
- Kraj: Ljubljana
poucno noname 

Tako kot so zgoraj omenili, porabil si vse IP-je za cas 24h ur; pocakaj da se ti sprostijo, ter priporocam ti da v kolikor imas vec kot en pc pri hisi, da si umislis router, lahko ga tudi postavis na linux OS ali pa ga kupis (so zelo poceni in ti olajsajo delo); posledicno bos imel svojo zavarovano omrezje itd., ter NE bos imel vec tezav z priklopom dodatnih naprav, ki potrebujejo IP naslov, hehe. LP
-
- Nadebudnež
- Paket: T2 NET+MOBIL
- Kraj: Maribor
Linux se na DHCP protokolu identificira drugače, zato na T-2 štejejo kot drug PC, ko laufa linux in ko laufa Windows.