nedelujoč internet

Vse o T-2 internetu
Odgovori
bajak
Začetnik
T-2: Že imam
Paket: t4

nedelujoč internet

Odgovor Napisal/-a bajak » 14. Nov 2011 ob 14:56

pozdravljeni. Danes so mi priklopili t4, 20 mbps. televizija in telefon delajo tako kot bi morale a imam težave z internetom. Ip sicer pridobi, ko pa odprem brskalnik mi spletne strani nalaga zelo počasi nekatere izmed njih pa sploh ne. Ko poskušam testirati povezavo na speedtest mi jo sploh neuspe ker vrne napako- configuration cannot load.
Vem da naj bi bila možnost tudi okužb z kakšnimi virusi, vendar ni....kajti preden so mi začeli priklapljati t2, je računalnik in internet delal normalno.

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: nedelujoč internet

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 14. Nov 2011 ob 14:59

Glede na opisano,
bi rekel da mogoče kakšne stare nastavitve niso ravno kompatibilne s T-2,
preveri duplex nastavitve na mrežni kartici, more biti full duplex 10/100,
prav tako preveri če imaš od prejšnega ponudnika kak program na pcju, in ga odstrani.

bajak
Začetnik

Odgovor Napisal/-a bajak » 14. Nov 2011 ob 15:49

duplex je bil nastavljen na full 10, sedaj sem dal na full 100, in internet dela bolje. Speedtest je pokazal podatke tako kot treba. A še vedno imam težave ko mi vsake toliko zgubi povezava. ko pogledam Status povezave mi je čudno, saj pakete ki pošilja računalnik zmeraj po določenem času začne šteti od nule, medtem pa sprejema normalno in številka raste kot bi morala

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 14. Nov 2011 ob 15:52

Preveri če ti istočasno TV dela,
poskusi z drugim portom na modemu,
ter poskusi z drugim UTP kablom.
lp

Darko35
Začetnik
Paket: T4

YOUTUBE in GOOGLE.COM

Odgovor Napisal/-a Darko35 » 26. Nov 2011 ob 15:20

meni pa youtube noce delat in www.google.com ali pa use kar je na .com ... meni pise da nastavim moznosti proxyja in LAN nastavitve ampak nastavitve za LAN pod omrezjem in internetom sploh mi ga ne prikaze.. pomoc bi rabil

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Paket: imam

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 26. Nov 2011 ob 15:50

si probal iz drugega racunalnika ?

voyager2
Legenda
Paket: T4 300/100 Telekom GPON
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a voyager2 » 26. Nov 2011 ob 17:32

Darko35 napisal/-a:meni pa youtube noce odpreti...ko sem imel se T2 paket mi je use delalo ko treba, zdaj ko imam T4 pa youtube nedela in nekateri posnetki se sploh ne odprejo in pise da imam internetno napako
A si ti normalen, v 3 teme greš svoje bedarije pisat. A mi naj gremo pa sedaj skupaj sestavljat vse tvoje teme? Pišeš pa take bedarije, da kar glava boli. Za svoj WiFi si odgovoren sam in ne T-2. Sprememba paketa iz T2 v T4 ti tvojega WiFija sigurno ni uničila.

bajak
Začetnik

Re: YOUTUBE in GOOGLE.COM

Odgovor Napisal/-a bajak » 27. Nov 2011 ob 08:55

Darko35 napisal/-a:meni pa youtube noce delat in http://www.google.com ali pa use kar je na .com ... meni pise da nastavim moznosti proxyja in LAN nastavitve ampak nastavitve za LAN pod omrezjem in internetom sploh mi ga ne prikaze.. pomoc bi rabil

sam sem imel iste težave zato sem odprl to temo.
Meni je pomagalo če sem nastavil -duplex , na samodejn zaznavanje. isto je vrjetno tudi pri tebi

Odgovori