IP TV na računalniškem zaslonu!

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Ow-Gi
Novinec
T-2: Že imam
Paket: FTTH (10/10)+HDTV

IP TV na računalniškem zaslonu!

Odgovor Napisal/-a Ow-Gi » 11. Dec 2011 ob 00:13

Tole se bo slišalo malo awkward, samo že dolgo me je zanimalo kako bi zgledalo če bi svojo Motorolo VIP 1910 priključil direktno na svoj računalniški zaslon (Samsung SyncMaster T220) , ekran sem do zdaj poleg računalnika brez problema prek HDMI pretvornika priklaplal tudi na xbox360 (zelo praktično za na morje) in na Nokio N8! Vendar me je tokrat na zaslonu pričakalo opozorilo: Not Optimum Mode Recommended Mode: 1680x1050 60Hz
Opozorilo sicer lahko izklopim, vendar se po 15 sekundah vklopi screensaver ki ga je treba ročno izklapljat! Po kakšne pol ure spreminjanja nastavitev sem končno obupal, vendar pa zadevca na splošno izgleda kul tako če ima kdo kakšno idejo bi je bil zelo vesel! :)

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
T-2: Že imam
Paket: Oranžni King

Re: IP TV na računalniškem zaslonu!

Odgovor Napisal/-a Mark » 11. Dec 2011 ob 10:35

Zgleda, da tvoj monitor ne podpira resolucije, ki jo oddaja HD STB in je prilagojen za 1680 x 1050. V začetnem menuju (boot) menuju je možno izbirati par nastavitev. Ko se začne nalagati in utripa tisti prvi rumen krogec pritisni tipko menu in glej pod video.
Na HD ready TV-jih je običajno priporočena resolucija 1280 x 720, na Full HD pa 1920 x 1080. Zakaj ti na Xboxu deluje je to verjetno zaradi tega, ker na Xboxu je več različnih možnosti pod video output oz. zna sam prilagotiti resolucijo, ki jo podpira prikazovalnik.

Odgovori