Padec hitrosti
- coffeetime12
- Uporabnik
- T-2: Že imam
- Paket: Oranžni diamant HBO
Padec hitrosti
Pozdravljeni!
Zopet se dogaja ista zgodba. Kot že nekajkrat poprej, mi je zopet nenadoma padla hitrost in sicer iz:
DL: 9,4 Mb/s
UL: 750 kb/s
na
DL: 5,4 Mb/s
UL: 600 kb/s
merjeno na Arnesovem strežniku. Klical HD, resetirali modem, povedali, da se res sinhronizira samo do 6 Mb/s in sedaj vse tiho...Takšno stanje je že cel teden. Lahko kdo pomaga?
Hvala in lp
Zopet se dogaja ista zgodba. Kot že nekajkrat poprej, mi je zopet nenadoma padla hitrost in sicer iz:
DL: 9,4 Mb/s
UL: 750 kb/s
na
DL: 5,4 Mb/s
UL: 600 kb/s
merjeno na Arnesovem strežniku. Klical HD, resetirali modem, povedali, da se res sinhronizira samo do 6 Mb/s in sedaj vse tiho...Takšno stanje je že cel teden. Lahko kdo pomaga?
Hvala in lp
Re: Padec hitrosti
Tud jest opazam na optiki da je namest 100/10 sam tam okol 80-85/10 kakšen let nazaj ko sem testiral je komot pokazal 100/10 in tudi na druge načine je zmeraj slo max zdej pa so prov problemi vec kot 80 dobit tko da v zadnje 2 mesca ko to opazam so mogl neki spremenit(ok obstaja par % moznosti da mrbit kej ruter hudič jemle sam dvomim) oz sumim da so cel račun zaklenili na 100mb pol pa mors od tega se Tv streme odšteti in prideš na to cifro okol 80-85 čeprov nej bi bil tv ločen od limita.
- Malkec
- T-2jevec / Moderator
- Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
- Kraj: Maribor
Ahiles ne pisat bedarij.
To je zarad mraza in snega 

- erbi
- Navdušenec
- Paket: 300M/100M+2*TV+5*telefon
- Kraj: Celje
- Kontakt:
Meni tudi ne uspe priti do naročene hitrosti. DL=80%, UL=40% (ARNES), T2 speedtest kaže vsakega samo po 5%. "Stručko" na HD je rekel, da naj zamenjam računalnik ... 

Ja sej drugega ne znajo ali pa rect da pises bedarije pa da zameni baterije na miški ker je miška kriva da ti ne dela DL/UL optimalno 
Jest sem tud na druge načine sprobal ne sam arnesov speed test tud dowload z stvari kjer bi lahko tud z 1gb dl če bi bil odklenjen sam se tud ustav tm pri 85 ul nisem gledal preveč sam se mi zdi tud da so problemi v glavnem je tm okol 200-400kb v preteklosti je pa z lahkoto letel 900-1MB z računalnikom ni nič narobe ksn procent dam moznosti da ga kej ruter serje morm enkrat direkt zvezat v milan sam kot sem reku za 1x ni tolk kritično da bi se kej ornk sekiral in 100% točno ugotavljal kje je sam kot poznam T-2 je v 99% primerih problem pri njih vsaj tiste k sem jih jest izkusil ksreč jih ni velik in v glavnem skoz dobr dela.

Jest sem tud na druge načine sprobal ne sam arnesov speed test tud dowload z stvari kjer bi lahko tud z 1gb dl če bi bil odklenjen sam se tud ustav tm pri 85 ul nisem gledal preveč sam se mi zdi tud da so problemi v glavnem je tm okol 200-400kb v preteklosti je pa z lahkoto letel 900-1MB z računalnikom ni nič narobe ksn procent dam moznosti da ga kej ruter serje morm enkrat direkt zvezat v milan sam kot sem reku za 1x ni tolk kritično da bi se kej ornk sekiral in 100% točno ugotavljal kje je sam kot poznam T-2 je v 99% primerih problem pri njih vsaj tiste k sem jih jest izkusil ksreč jih ni velik in v glavnem skoz dobr dela.
Zadnjič spremenil Ahiles, dne 22. Dec 2011 ob 13:13, skupaj popravljeno 1 krat.
- NoName
- Administrator
- Paket: VDSL T4 KING + HDTV
erbi, no pošlji mi podatke preko zasebnih sporočil
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
Lej točno tako, dej komp v direkt v Milana in boš videl pri čem si.Ahiles napisal/-a:Ja sej drugega ne znajo ali pa rect da pises bedarije pa da zameni baterije na miški ker je miška kriva da ti ne dela DL/UL optimalno
Do takrat je lahko pa tud teta stric ker nimaš nikakršnih realnih podatkov.
Koliko % daš ti da ga router "serje" je irelevanten podatek...
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
coffetime ima VDSL, mogoče je kaj s samo linijo, tako da poskusi resetirat modem,
v kolikor si napako že imel , preveri kable pri sebi doma,
če imaš potem vse doma porihtano in še vedno ne bo delovalo vredu, pa javi meni npr ali pa kakšnemu drugemo T2jevcu na ZS podatke.
lp
v kolikor si napako že imel , preveri kable pri sebi doma,
če imaš potem vse doma porihtano in še vedno ne bo delovalo vredu, pa javi meni npr ali pa kakšnemu drugemo T2jevcu na ZS podatke.
lp
- coffeetime12
- Uporabnik
Doma je vse v redu glede napeljave. Drugače pa ni nič bolje. Vmes mi je padel DL na 4,3 Mb/s, UL pa na 489 kb/s, potem pa sem ostal brez linije...
Dobil sem tudi klic iz HD, ga 4x vrnil (čakal 12, 8, 15, 10 min), vendar nobenega dočakal. Resetiral 2x modem in to je to.
Ne vem, zakaj se to dogaja, vendar sem imel brez problema hitrosti med 8,5-9,4 Mb/s, sedaj se pa kar redno dogaja, da vse skupaj zaniha in hitrosti občutno padejo..
Lp
Dobil sem tudi klic iz HD, ga 4x vrnil (čakal 12, 8, 15, 10 min), vendar nobenega dočakal. Resetiral 2x modem in to je to.
Ne vem, zakaj se to dogaja, vendar sem imel brez problema hitrosti med 8,5-9,4 Mb/s, sedaj se pa kar redno dogaja, da vse skupaj zaniha in hitrosti občutno padejo..
Lp
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- Kontakt:
Zgleda je nekje a liniji nekaj, da se spremeni zadeva.
če je napaka javljena se bo tudi primerno obravnavala.
lp
p.s.: lahko pa daš podatke na ZS pa bom malo podregal, da se uredi
če je napaka javljena se bo tudi primerno obravnavala.
lp
p.s.: lahko pa daš podatke na ZS pa bom malo podregal, da se uredi
- coffeetime12
- Uporabnik
Upam, da se bo uredilo, čeprav mislim, da mi bo na koncu sporočeno, da zaradi [....] ne morem več dosegati prejšnih hitrosti.
Še zadnji test:
DL: 4.7 Mb/s
UL: 140 kb/s
Lp
Še zadnji test:
DL: 4.7 Mb/s
UL: 140 kb/s

Lp
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- Kontakt:
upam da tam zmes ne bo pisalo zaradi neurejene interne.
se dostikrat dogaja.
se dostikrat dogaja.
- obiskis
- Model
- Paket: Kranj T4 Mega
- Kraj: Kranj
slow_slow
zdravo, ti kot en najbolj poučenih o T2
kaj se recimo zgodi, ko prijaviš težavo in potem se zadeva čudežno uredi ; ko te pokličejo iz T2
in vprašaš kaj je bilo, reče da ni bilo nič
ne vem ravno kako delujejo zgoščevalniki za vdsl, ampak predvidevam, da se lahko vsak port ločeno
resetira, ker se mi zdi, da po prijavi prvo to izvedejo
ali pa da telekom moti in ko prijaviš se omaknejo
zdravo, ti kot en najbolj poučenih o T2
kaj se recimo zgodi, ko prijaviš težavo in potem se zadeva čudežno uredi ; ko te pokličejo iz T2
in vprašaš kaj je bilo, reče da ni bilo nič
ne vem ravno kako delujejo zgoščevalniki za vdsl, ampak predvidevam, da se lahko vsak port ločeno
resetira, ker se mi zdi, da po prijavi prvo to izvedejo
ali pa da telekom moti in ko prijaviš se omaknejo