Internet ne dela na xpju?
Internet ne dela na xpju?
Lp, imam problem. Sedaj imamo že nekaj časa t4 paket, zaenkrat sem ga imel priklopljenega preko t2 modema v računalnik z win7. Takoj ko sem kabel uklopil je normalno začel internet delat. Sedaj sem pa ta računalnik premestil in z njim tudi kabel ampak še vseeno deluje normalno. Na tisto mesto sem pa sedaj dal računalnik z win xp, ki je povezan tudi iz t2 modema z kablom v ta računalnik. Vendar ne vem zakaj na noben način ne morem vzpostaviti povezave, vendar bi jo nujno rabil. Je morda kaj "fore", če imam 2 računalnika povezana na internet ( s kablom). Prosim za pomoč
Hvala v naprej
Hvala v naprej
Re: Internet ne dela na xpju?
Zamenjaj kabla na modemu. Tistega iz Lan1 daj v Lan2 in obratno.
lp, Ika13
še vseeno ne dela.. Verjetno imam v nastavitvah v xpju nekaj zmešano.. samo kaj, ko ne vem kaj nardit.
- MrTwelveTrees
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: imam
koliko televizij imas ? ce imas VDSL1 modem mas TV nastavljen na Lan4, Lan3... tam ne dela internet potem
ja televizijo imam 1. Kaj recimo bi moral na xpju nardit, pa recimo, da imam vse normalno priklopljeno. Ker me tudi potem zajebava, naj se povežem nevem kako na internet, pa uporabniški, pa gesla, pa nova omrežja pa vso drugo sranje, samo delat noče..
Se je ta računalnik pred priklopom na T2 uporabljal pri kakšnem drugem ponudniku internetnih storitev?
V tem primeru moraš pobrisat vse možne naslove tega ponudnika, ki so zapisane pod mrežnimi nastavitvami.
V tem primeru moraš pobrisat vse možne naslove tega ponudnika, ki so zapisane pod mrežnimi nastavitvami.
lp, Ika13
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
koliko racunalnikov si v zadnjih 24 urag priklapljal na modem ?
-
- Legenda
- T-2: Še nimam
- Paket: Šel drugam (doklet ni FTTH T2)
Probi nastaviti še mrežno kartico na 10 Mbit Full Duplex
Ja, pri siolu in amisu.Ika13 napisal/-a:Se je ta računalnik pred priklopom na T2 uporabljal pri kakšnem drugem ponudniku internetnih storitev?
MrTwelveTrees: 2, tega xpja in tistega z win7
- Malkec
- T-2jevec / Moderator
- Paket: T4 TERA 100/20 FTTH
- Kraj: Maribor
Tole zgleda kot da imaš še nastavljen PPPOE za siol/amis. Pobrisat vse te nastavitve in nastavit avtomatsko pridobivanje IP/DNS naslovov pod tcp/ip options.Krokarcek napisal/-a:ja televizijo imam 1. Kaj recimo bi moral na xpju nardit, pa recimo, da imam vse normalno priklopljeno. Ker me tudi potem zajebava, naj se povežem nevem kako na internet, pa uporabniški, pa gesla, pa nova omrežja pa vso drugo sranje, samo delat noče..
Najverjetneje imaš še vedno vpisane IP je, katrega od teh ponudnikov in ti želi zaradi tega računalnik povezat na njih.
Odstrani vse obstoječe internetne povezave, ter v mrežnih nastavitvah preveri če imaš vpisane kakšne IPje. Če jih imaš jih pobriši, oziroma označi naj jih zaobide.
T2 pa ti bo avtomatsko sam dodelil IP in ni potrebno nobenih dodatnih nastavitev za vspostavljanje internetne povezave (nima veze če imaš XPje).
Odstrani vse obstoječe internetne povezave, ter v mrežnih nastavitvah preveri če imaš vpisane kakšne IPje. Če jih imaš jih pobriši, oziroma označi naj jih zaobide.
T2 pa ti bo avtomatsko sam dodelil IP in ni potrebno nobenih dodatnih nastavitev za vspostavljanje internetne povezave (nima veze če imaš XPje).
lp, Ika13
bom jutri pregledal in preštudiral, pa sporočim... hvala zaenkrat