Zadnje čase opažam, da se "moj" MiLAN precej greje oz. ga precej moti toplota ostalih naprav.
Že če je na MiLANu samo T-2jev PSTN vmesnik, postane hudo vroč, pa tudi sicer je precej vroč glede na ostale naprave.
Posledica pregrevanja je vidna kot packet loss in padec hitrosti (predvsem upload) pri internetu in kockanje slike na TVju.
MiLANa imam v prostoru, ki je klimatiziran (domač server room), tako da je temperatura v prostoru stalno okoli 21-22°C
Tule je še slikca postavitve (da bo ja razvidno, da ima dovolj zraka okoli): http://www.lihnidos.org/MiLAN.jpg
Se je že kdo srečal s takšnimi težavami?
Podobne težave sem sicer opazil že nekajkrat poleti, vendar se je stanje kmalu normaliziralo; sedaj je pa že nekaj dni zapored takšno stanje.
Ne vem koliko se tile MiLANi, kaj kvarijo....mojega imam od kar imam optiko, torej skoraj 5 let. Glede na simptome se mi zdi že precej očitno, da počasi umira, ali pač?
Temperaturna občutljivost MiLAN-a
- MrTwelveTrees
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: imam
Re: Temperaturna občutljivost MiLAN-a
ne imet milana na pstn vmesniku !, vsako napravao imej ločeno da se lahko hladi in NE "škatlico" na škatlici
-
- Faca
- Paket: T4 Tera 100/100
- Kraj: Lj - Dravlje
Tako kot je na sliki mislim da ni problematično.
(spodaj pod MiLANom je samo KVM, ki je čisto pasiven element)
No, če bo tekom dni naslednjih dni še takole zajebavalo (10-20% packet loss) ne vidim drugega kot da je MiLAN fuč in se ga zamenja...končno dam vsak mesec T-2ju ca. 200€ in prav bi bilo da bi stvari delale kot morejo.
Še vedno pa me zanima prvotno vprašanje - torej ali obstaja povezava med gretjem in packet lossom/kockanjem oz. so takšni simptomi pojavljajo tudi drugim.
(spodaj pod MiLANom je samo KVM, ki je čisto pasiven element)
No, če bo tekom dni naslednjih dni še takole zajebavalo (10-20% packet loss) ne vidim drugega kot da je MiLAN fuč in se ga zamenja...končno dam vsak mesec T-2ju ca. 200€ in prav bi bilo da bi stvari delale kot morejo.
Še vedno pa me zanima prvotno vprašanje - torej ali obstaja povezava med gretjem in packet lossom/kockanjem oz. so takšni simptomi pojavljajo tudi drugim.
- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
vprašanje je, koliko se segreva milan, ce je samo topel je ok....
prijavi napako pa ga bo prisel tehnik zamenjat
prijavi napako pa ga bo prisel tehnik zamenjat
- slow_slow
- T-2jevec / Moderator
- Paket: Oranžni DIAMANT HBO
- Kraj: Maribor T-2
- Kontakt:
Pa vseeno prestavi milana tako da bo imel tudi od spodaj zrak.