Prekinjanje povezave
Prekinjanje povezave
Pozdrav!
Že več kot 2 tedna prekinja povezavo.
Včasih je vzpostavi v roku 10-30 sekund včasih pa traja več minut. Ni pa nikdar več kot 5-10min!
Prekine jo več krat na teden včasih proti večeru včasih sred dneva...
V umerjevalniku, ki ga uporabljal poskušam ponovno povezati a je brez odgovora iz druge strani.
Kakšna pomoč ?
Že več kot 2 tedna prekinja povezavo.
Včasih je vzpostavi v roku 10-30 sekund včasih pa traja več minut. Ni pa nikdar več kot 5-10min!
Prekine jo več krat na teden včasih proti večeru včasih sred dneva...
V umerjevalniku, ki ga uporabljal poskušam ponovno povezati a je brez odgovora iz druge strani.
Kakšna pomoč ?
- MrTwelveTrees
- Moderator
- T-2: Že imam
- Paket: imam
Re: Prekinjanje povezave
si javil napako na klicni center ?
Žal ne
Zdaj pa verjetno tak nikogar ni...

- MrTwelveTrees
- Moderator
- Paket: imam
S1m0n : daj mi naročniške podatke na privat
Smo poklicali in je dogovorjeno, da me kontaktira tehnik!
Ponovno mi je včeraj prekinilo 2x (zjutraj in proti večeru / razmik ca 12ur).
Ko prekine utripa na modemu lučka "LINK". Poveže se ponovno a odvisno včasih hitro včasih po več minutah (10-15min)
Do zdaj se to ni dogajalo (se dogaja kakšna 2 tedna).
@MrTwelveTrees, še vedno potrebuješ podatke ?
Ponovno mi je včeraj prekinilo 2x (zjutraj in proti večeru / razmik ca 12ur).
Ko prekine utripa na modemu lučka "LINK". Poveže se ponovno a odvisno včasih hitro včasih po več minutah (10-15min)
Do zdaj se to ni dogajalo (se dogaja kakšna 2 tedna).
@MrTwelveTrees, še vedno potrebuješ podatke ?
Še vedno nič s strani T-2.
Prekinjanje ni več tako pogosto a še vedno več krat na teden (včasih pa niti 1x).
Prekinjanje ni več tako pogosto a še vedno več krat na teden (včasih pa niti 1x).
No, do zdaj je bilo delovanje nemoteno od kar je T-2 serviser ponovno povezal parice v ormarici (čist kontakt).
A je povezava začela spet prekinjati! Podobno kot prej v jutranjih in večernih urah, prekine le za kratek trenutek a ker moj router ne poskuša ponovno vzpostaviti takoj traja prekinjenost dlje časa!
V zadnjih dneh je bila povezava prekinjena 5x!
Moja oprema ni del problema (router) ker povezave ni tudi na računalniku, ki ima direktno povezavo z modemom...
Se spet oglasit na T-2 (jih poklicat) ?
A je povezava začela spet prekinjati! Podobno kot prej v jutranjih in večernih urah, prekine le za kratek trenutek a ker moj router ne poskuša ponovno vzpostaviti takoj traja prekinjenost dlje časa!
V zadnjih dneh je bila povezava prekinjena 5x!
Moja oprema ni del problema (router) ker povezave ni tudi na računalniku, ki ima direktno povezavo z modemom...
Se spet oglasit na T-2 (jih poklicat) ?
vsekakor. takoj ko opaziš, da linijo prekinja, pokliči, da se javi napaka in se potemtakem tudi čimprej sanira.
Imam enako težavo, random prekinjanje povezave za nekaj sekund. Zelo pogosto pade linija, ko zazvoni analogni telefon.
S1m0n, kaj je bil pri tebi vzrok?
Hvala!
S1m0n, kaj je bil pri tebi vzrok?
Hvala!
- magecu
- Faca
- Paket: Oranžni Diamant (VDSL)
- Kraj: Ljubljana Tržaška
Ko zazvoni analogni telefon? To mi zveni kot slab filter. 

- RobertM
- Moderator
- Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
- Kraj: Okolica Tolmina
Analogni telefon pa pri TS (SRD) ?Mat3v7 napisal/-a:Imam enako težavo, random prekinjanje povezave za nekaj sekund. Zelo pogosto pade linija, ko zazvoni analogni telefon.
To pomeni napačno montiran splitter (razcepnik), ki MORA biti montiran kot PRVA stvar na liniji !
Kjer je v hiši vezano več telefonskih vtičnic mora biti priključen tam, kjer pride TS linija v hišo. Od tam naprej ni več važna vezava telefonije. Iz "DSL" izhoda pa kabel direkt v modem

Ja, TS telefon, skupno razvezani dostop.
To bo to pomoje, preveril sem kako pride linija v hišo, v prvo vtičnico je vezan še neki kabel za dodatne aparate, iz vtičnice ven je pa potem šele razdelilnik.
Hvala za pomoč!
To bo to pomoje, preveril sem kako pride linija v hišo, v prvo vtičnico je vezan še neki kabel za dodatne aparate, iz vtičnice ven je pa potem šele razdelilnik.
Hvala za pomoč!
- RobertM
- Moderator
- Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
- Kraj: Okolica Tolmina
Z malo iznajdljivosti lahko pri tej vtičnici priklopiš splitter na dovodno linijo (LINE vhod) telefonsko linijo (PHONE izhod) zvežeš nazaj v vtičnico in na vse nadalnje telefone.
Modem pa priključiš na DSL izhod. potem bi moralo delati brez problema in če se potrudiš skriti kabelčke v dozo pod vtičnico skoraj ne bo opazno
Modem pa priključiš na DSL izhod. potem bi moralo delati brez problema in če se potrudiš skriti kabelčke v dozo pod vtičnico skoraj ne bo opazno