Ker je moj router oddaljen več metrov od računalnika in je v spodnjem nadstropju ter je vmes precej zidov, sem se odločil za nakup Sitecomovega Homeplug sistema, ki je sestavljen iz dveh Homeplug adapterjev, ki omogočata povezanost do 200 Mbps prek električnega omrežja brez vrtanja med zidovi in z boljšimi hitrostmi kot wireless.
Ustavilo pa se je že pri namestitvi... Oba adapterja sta ista (Sitecom LN-506). Vse sem nastavil, kot je rečeno v bornih navodilih, prvega z Ethernet kablom povezal v računalnik, v drugega pa sem vklopil kabel, ki je bil prej v WAN vhodu na routerju - ali je to pravilno povezan krog?
Programska oprema, ki je prišla zraven na CDju (Homeplug 200 Utility) pa mi ne zazna nobenega adapterja, čeprav na obeh gorita po dve lučki od treh (prva lučka je power light, druga pa indikator 'Active connection and/or data transfer between homeplug and IP device). Res ne vem, v čem je štos...

Zelo si želim, da bi tale sistem deloval, zato se obračam na vas, ki imate več izkušenj z omrežnimi nastavitvami, sam nisem preveč spreten...
Hvala in lep pozdrav!
Dejan