Porti se neodpirajo

Vse o T-2 internetu
Gapiee
Novinec
T-2: Že imam

Porti se neodpirajo

Odgovor Napisal/-a Gapiee » 24. Sep 2012 ob 14:50

Hi!

Pred kratkim ko sem hotel odpreti COD4 server sem vedel, da moram odpreti port/vrata. Imam pa to nesrečo da port pokaže, da je kao odprt potem ko pa grem na port checker mi pa pokaže, da ni odprt :grr: ! Se spomnim, da je brat pred kakim mesecem odpiral port za oddaljeno namizje za službo, pa mu je odprlo brez problema! Mislil sem, da je narobe kaj z mojim računalnikom, sam je probal še on pa ni šlo. sledid je soft reset (iz štroma za 10 sekund) nič. sledila je tovarniška ponastavitev NIČ!

Prosim pomagajte! :(( nevem zakaj se to vedno meni zgodi! :(

Lp, Gašper.

p.s.: uporabljam linksys WRT160N

Uporabniški avatar
magecu
Faca
Paket: Oranžni Diamant (VDSL)
Kraj: Ljubljana Tržaška

Re: Porti se neodpirajo

Odgovor Napisal/-a magecu » 24. Sep 2012 ob 23:26

Rukni gor dd-wrt, jst sem z original frimwarom na tej škatli imel same probleme.
Z originalnim FW sem ga moral vsake toliko dni zresetirat ker je začel delat počasi da je bilo žalostno.

Aja pa ne pozabi preverit da nimaš porta zaprtega na firewallu v systemu.

Gapiee
Novinec

Odgovor Napisal/-a Gapiee » 25. Sep 2012 ob 14:15

Pa kako se da to gor? :( kje pa se to preveri? aja pa uporabljam statični internet. (zunanji ip se nespreminja)

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator

Odgovor Napisal/-a KoMar » 25. Sep 2012 ob 14:20

Gapiee
Novinec

Odgovor Napisal/-a Gapiee » 25. Sep 2012 ob 14:46

evo dal gor, zdej pa nimam gesla (živim nad trgovino pa mi menda zdele vsi kradejo wi-fi :( ), ime se mi je spremenilo iz mNetwork v dd-wrt al neki podobnega... :s najslabša stvar pa je da se porti še vseeno neodprejo! pa še ipje mi je popolnoma spremenilo! :((

Uporabniški avatar
Ika13
Navdušenec
Kraj: Kidričevo

Odgovor Napisal/-a Ika13 » 25. Sep 2012 ob 15:49

Router se ti je po flashanju FWja nastavil na osnovne nastavitve. Sedaj je potrebno, si po svoje spet skonfigurirat vse nastavitve na routerju ( IPje, wifi, porte,.....).
Na linku, ki ga je posredoval Komar, najdeš vse podatke za tvoj router. Drugače pa username pustiš prazn, za password pa napiši admin in mislim, da bi moral dostopat do routerja.
lp, Ika13

xtasy
Model
T-2: Še nimam

Odgovor Napisal/-a xtasy » 25. Sep 2012 ob 15:55

1. torej nimaš statičnega ip-ja.
naročnik naj pošlje podpisan dopis na T-2, in v dopisu zapiši, da naročaš statičen IP. v parih dneh boš po pošti dobil list papirja, na katerem bodo podatki o statičnem IPju, ki jih nato napišeš v routerju.
kam vpišeš številke, ki bodo na listu papirja: http://www.cyber-cafe-software.com/eng/ ... otspot.asp (pod WAN connection type zapišeš številke, ki bodo bile zapisane na listu, ki ga boš prejel)
2. geslo od routerja spremeniš pod administration->management
3. geslo za wireless pa nastaviš tako http://www.pcwintech.com/wireless-setup ... t-firmware

drgač pa za dd-wrt je ogromno literature na netu, samo malo pogooglaj in boš našel vse, kar rabiš.
če je pretežko povabi prijatelja, ki se spozna na routerje, da ti pride to zrihtat, pa mu v zahvalo pivo plačej :)

Uporabniški avatar
aleksuu
Model
Kraj: Koper

Odgovor Napisal/-a aleksuu » 25. Sep 2012 ob 17:34

naročnik naj pošlje podpisan dopis na T-2, in v dopisu zapiši, da naročaš statičen IP. v parih dneh boš po pošti dobil list papirja
Če odneseš v poslovalnico, dobiš takoj. :rtmT2:
Slika

Gapiee
Novinec

Odgovor Napisal/-a Gapiee » 25. Sep 2012 ob 17:50

fajn, men podobno. prokleta budala od mene! :jao: men podobno! zarad enga pof* porta sem zje**v cel ruter!! ip je bil statični skos preden sem inštaliral dd-wrt!, v nekem tutorialu kok si zrihtat geslo je pa en huligan napisal da moram dat neki na disable, ko sem kliknal apply se mi je pokazal okenček, ki se pokaže ko napišeš svoj ip, napišem egslo in ime, nič ! preverim velike črke vredu, napišem vse počasi... noter me ni hotelo spustit. In meni podobno grem seveda force resetirat router, zdej mi pa nekaže routerja v seznamu internetnih povezav ! :grr: :jao:

xtasy
Model

Odgovor Napisal/-a xtasy » 25. Sep 2012 ob 17:56

ko se router rihta, če ne veš točno kaj delaš, ga VEDNO povežeš s kablom in potem čaraš naprej.
tako da reset routerja na tovarniške nastavitve http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Reset_And_Reboot
potem pa se poveži prek kabla in konfiguriraj naprej.

Gapiee
Novinec

Odgovor Napisal/-a Gapiee » 25. Sep 2012 ob 17:57

pa lahko obiščem big bang da naročim 15m kabla :s

Uporabniški avatar
KoMar
Administrator

Odgovor Napisal/-a KoMar » 25. Sep 2012 ob 17:58

Če si znal DD-WRT inštalirat, ne dvomim, da boš znal tudi zrihtat nazaj :) Pa še naučil se boš česa :idea:

Gapiee
Novinec

Odgovor Napisal/-a Gapiee » 25. Sep 2012 ob 18:04

Jupi! naredil sem reset (kabl iz štroma za dolgih 10 sekund) pa je nazaj. mamo sliko :mrgreen:

Gapiee
Novinec

Odgovor Napisal/-a Gapiee » 25. Sep 2012 ob 18:25

Geslo, ime networka spremenjeno! vse po starem! sam statični ip se še mora zrihtat, ip spremenit če se ga bo dal, pa je to to :) sam portov se še pa kr neda odpirat. Res sem razočaran :(

xtasy
Model

Odgovor Napisal/-a xtasy » 25. Sep 2012 ob 19:04

mogoče maš visoko/srednjo varnost naročeno in maš zaradi tega zaprte porte. ko boš naročil statiko bodo odprti popolnoma vsi porti, tako da čimprej naroči (če se mudi, kot so rekli, stopi do poslovalnice) in boš imel vse zrihtano in bo vse delovalo tako kot mora ;)

Odgovori