Za..bavanje?

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
Bojan M
Začetnik
T-2: Že imam
Paket: T-4 Giga

Za..bavanje?

Odgovor Napisal/-a Bojan M » 17. Apr 2013 ob 18:16

Pri T-2 sem že od septembra 09. Dosedaj sem bil zadovoljen in tudi občasni izpadi in drugi problemi mi niso prišli do živega. Pa me je januarja obiskala njihova akviziterka in me prepričala, da si izberem nov paket - imel sem Brezčasni VDSL, ki ga ni več. Podpisal sem novo pogodbo za T4 Giga in še par dodatnih storitev, skupaj nekaj nad 50 EUR.
Pa so mi že pri naslednjem računu zaračunali naročnino za en mobilni paket - po prejšnji pogodbi sem dobil 2 SIMM kartici, ki pa jih nisem nikoli uporabil. Po klicu na T2 sem po njihovem nasvetu 19.2. eno številko odjavil, 26.2. pa poslal reklamacijo računa - če sem podpisal novo pogodbo, prejšnja, kolikor vem, ne velja več, vključno z v njej vsebovanimi dvemi naročninami (T4 giga ima le eno)! Odgovor, v katerem zavračajo reklamacijo, sem prejel 10.4., znova s pojasnilom, da sta bili V PREJŠNJI POGODBI 2 naročnini! Gre za samo 1,08 EUR, a prepričan sem, da prejšnja pogodba s podpisom nove neha veljati.
9.4. tem sem jih po mail-u spomnil še na to, da od konca januarja čakam na obljubljeni ViFi modem in še en Tv vmesnik - pa ni odziva. So mi pa pri novem računu zaračunali "uničenje ali izgubo" SIMM kartice, ki sem jim jo priporočeno poslal! Na vprašanje, za kaj gre, mi niso niti odgovorili.
Ob veliki zamudi pri dostavljanju opreme, reševanju reklamacij in še posebej ob velikih problemih zadnjih nekaj dni (popolni izpadi TV programov, nemogoča uporaba časovnega zamika itd.) sem dobil občutek, da se podjetje počasi potaplja, saj očitno ne zmore reševati niti sprotnih težav.

Ker je bilo v odgovoru na reklamacijo navedeno, da "je dopustno" vložiti predlog za rešitev spora na APEK, grem sedaj tja izpolniti vlogo v zvezi z reklamacijo, takoj nato pa bom preštudiral ponudbo ostalih providerjev - ob takšnem odnosu do strank bom svojih cca 600 EUR letno raje plačal komu drugemu!

Bojan M
Začetnik
Paket: T-4 Giga

Re: Za..bavanje?

Odgovor Napisal/-a Bojan M » 26. Apr 2013 ob 11:42

Še eno vprašanje, morda kdo ve - T-2 že od 25.1.2013 ne izpolnjuje medsebojne pogodbe, saj mi še vedno niso dostavili WiFi routerja in TV vmesnika. Morda kdo ve, ali poleg APEK-a obstalja še kakšna inšpekcija ali kaj podobnega, kamor lahko prijavim takšno "poslovanje"?

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 26. Apr 2013 ob 12:11

APEK ti je edina rešitev...
samo da 3mesce nisi dobil naročenih zadev.... ta je pa huda

kaj točno si pa sploh naročil?

GregecSLO
Navdušenec
Paket: 20/10

Odgovor Napisal/-a GregecSLO » 26. Apr 2013 ob 15:51

Ni res.
Opcija je tudi sodišče :)

Sem prvo mislil na TIRS samo oni niso pristojni za to:

"V primeru nedobave naročenega (lahko tudi že plačanega) blaga gre za neizpolnitev pogodbe, kar pa ni urejeno v predpisih iz pristojnosti Tržnega inšpektorata RS. Institut neizpolnitve pogodbe je urejen v Obligacijskem zakoniku (Uradni list RS, št. 97/2007-UPB1), za nadzor katerega ni pristojna nobena inšpekcija, pač pa morajo stranke morebitne spore iz takšnih razmerij reševati sporazumno, v kolikor pa to ni mogoče, pa prek pristojnega sodišča."

Uporabniški avatar
RobertM
Moderator
Paket: Oranžni optimum BRO FTTH
Kraj: Okolica Tolmina

Odgovor Napisal/-a RobertM » 27. Apr 2013 ob 10:18

Bojan M napisal/-a:Še eno vprašanje, morda kdo ve - T-2 že od 25.1.2013 ne izpolnjuje medsebojne pogodbe, saj mi še vedno niso dostavili WiFi routerja in TV vmesnika. Morda kdo ve, ali poleg APEK-a obstalja še kakšna inšpekcija ali kaj podobnega, kamor lahko prijavim takšno "poslovanje"?
Ste se pozanimali na klicnemu centru zakaj ni dostavljeno ?
L.P.Robert
Pred zagonom jezika vklopi možgane !

Slika
Slika

Odgovori