strom napisal/-a:starfotr napisal/-a:Jaz sem za plačilo po porabi. Zakaj moram plačevati ljudem, ki obremenjujejo pipico?:
Potem je pa zate najbolj primeren klicini dostop (dial-up) do interneta, pri katerem plačaš toliko minut kolikor si pač na internetu. Ravno prednosti širokopasovnih povezav je hitrost,
neomejenost, in stalna povezava.
Aja še neki saj ti ne plačaš za druge uporabnike (ki naprimer veliko prometa ustvarijo). Ti plačaš le svojo linijo neodviso kliko jo koristiš. Če interneta ne rabiš veliko ti je res dovolj 1 Mb/s skozi 256 kB/s.
Mislil sem promet, ne časovno omejenost.
Nekdo, ki downloada cele dneve plača isto, kot nekdo, ki ga sploh ni doma. Me prav zanima, kako bi se razburjal, če bi plačal elektriko, vodo isto kot sosed, ki uporablja vodo za namakanje polj ali je en velik obrtnik, ki porabi veliko elektike in vode.
V bistvu ljudje z malo prometa subvencionirajo tiste z veliko prometa.
Seveda ni moja linija neodvisna od drugih. Če samo nekaj % uporabnikov z optičnimi pipicami začne nekaj downloadati iz tujine, se cela tujina zabije. Tako, da ne govori o neodvisnosti. Internet je GLOBALNA MREŽA, v kateri ni nič neodvisno in nisi sam.
Recimo, da je povezava 10 GBit v tujino, 100 uporabnikov s 100 Mbit linijami zabije vse. Operater proda več pasoven širine, kot jo je zmnožen zagotovoiti.
Tudi na protesih, koncertih ali kje drugje, kjer je veliko ljudi, bazna postaja pade dol, sploh simobilove so take, švoh.
Če se ti zdijo moje trditve napačne ali meniš drugače, si vzemi čas in pod njimi napiši, kar se tebi zdi prav.