Forward portov

Vse o T-2 internetu
Odgovori
creyo
Začetnik
T-2: Že imam
Paket: T-3

Forward portov

Odgovor Napisal/-a creyo » 25. Nov 2013 ob 18:07

Lep pozrdav!

Rabil bi pomoč glede odpiranja portov.
Naročen sem na T3 paket (VDSL) (nizka varnost). Imam Innbox v50-U.
Od Siola sem vajen, da vse nastavitve modema lahko ureja uporabnik sam. Tukaj sem opazil da temu ni tako.
Uglavnem ta Innbox modem ima 4 porte ter 1 GE port. Klical sem na tehnično pomoč in so mi povedali,
da 1. in 2. port sta v NAT 3. in 4. pa sta že bridgana. (potem sem zahteval da mi še bridgajo GE port) Na GE port sem
priklopil router RT-N66u kateri poganja Tomato Shibby 1.28 (+zadnji update) v WAN port.
Nastavil na samodejn DHCP način
Slika
ter modem je pridno pridobil IP, DNS ter zadeva deluje.
xxxxx
Problem pa nastane pri port forwardu. Na noben način mi ne uspe jih odpret.
Slika
Na routerju mam vse porte ki jih rabin odprte, ko pa jih preverm pa mi napiše da so zaprti.

Sem videl, da je že veliko tem glede tega na forumu, in sem tudi šel zkoznje ampka brez uspeha.
Pri Siolu je bilo to brez problema ker imajo na PPPOE tako, da se lahko router poveže in dela.

Je mogoče še potrebno kake nastavitve spremenit? Neka nastavitev ki mi je padla v oči je ta:
Slika
Ampak, ko sem hotel nastaviti na router način mi je DHCP lepo pridobil IP-je internet pa sploh ni deloval, promet od routerja naprej sploh ni šel.
Naj omenim, da sem po vsaki nastavitvi vklopil in izklopil adapter na računalniku ter večkrat ponovno zagnal router.

Ker vem, da bo kdo vprašal, z statiko sem že poskusil.

Uporabniški avatar
NoName
Administrator
Paket: VDSL T4 KING + HDTV

Re: Forward portov

Odgovor Napisal/-a NoName » 25. Nov 2013 ob 20:02

Edit... slikco z objavljenim IP naslovom sem odstranil..

P.S. Ni treba zamaskairat MAC naslova, ker si nihče na internetu nima kaj pomagati z njim (razen, če bi bil prklopljen na isti modem), ampak IP naslov, ki je dejansko dosegljiv s celega omrežja :)
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!

creyo
Začetnik

Odgovor Napisal/-a creyo » 25. Nov 2013 ob 20:07

Hvala, imaš prav sem pozabil na ip naslov, čeprav me ne skrbi tok za varnost. :)

creyo
Začetnik

Odgovor Napisal/-a creyo » 26. Nov 2013 ob 11:23

Problem rešen, sem ponastavil router ter ga ponovno nastavil in deluje.

Odgovori