Po več kot štirih letih, odkar te modeme ponujajo uporabnikom ob njihovih storitvah, je na horizont.t-2.net še vedno možno spreminjanje le nastavitev port forwardinga in Wifi omrežja.
Pa za božjo voljo, sej modem ma drugač tud reset button, in ga lahko načeloma uporabnik sam resetira in pridobi dostop do le tega.
Vse to pišem ker se mi poraja vprašanje po kakšni logiki si t-2 pridržuje pravico za vpogled do domačega lokalnega omrežja, če je ta naprava modem in router. Ali bi moral uporabnik kupiti Innbox F60 da bi pridobil dostop do njega?
Glede na to da je all-in one naprava in da že 2 dni kličem na t-2 zakaj mi internet ne dela, če nastavim na računalniku statični ip naslov v območju 192.168.64.2-99 ali 192.168.64.200-255, mi še do danes noben tega ni znal pojasniti.
Pa dejte te dostope omogočt uporabnikom da si lohk tud kej sami skonfigurirajo, nevem zakaj je to kar naenkrat nastal problem. Sej k smo mel VDSL modeme smo lepo nakucal ipje v router notr pa je zadeva špilala k šus. Ne pa da nas tle zajebavte oz. vlečete za nos, k tist modem lohk tud uporabnik sam resetira, pa izkop TR-069. Res da mogoče ne ve vseh ip nastavitev, sicer pa če ste na dinamičnem ip naslovu jih nemore bit prav veliko. Prav tako drugi ponudniki uporabljajo podobne ali iste modeme in uporabnikom omogočijo dostop do le teh (glej pdf navodila iz telemachove strani za innbox modem, skupaj z ip naslovi in /user-user ali user-admin uporabniškim imenom in geslom.
Pa dejte enkrat nehat že folk za nos vlečt k jst mam tega dost.