Odgovor
Napisal/-a bost » 7. Nov 2006 ob 07:43
Tud jaz sem iz Domžal, na frišen (še ne 2 meseca) priklopljen na T2. Že ko so mi montirali se modem ni postavil. ČEz polovico dneva je pa kar delalo. Potem pa sem imel bolj "binarni" priklop, dela, ne dela, dela, ne dela. Torej dela 2 dni, resetiram modem 5x, dela en dan, zopet malo dela, ne dela.
Potem pa kakih 10 dni nazaj popoln mrk, se je po nekaj dneh pojavil tehnik, meril na omarici na fasadi - prevelik šum, ni signala. Meril na Telekomovem stebričku, kakih 100 m od hiše - prevelik šum, ni signala.
Že ko se je priklapljal na omarico na hiši in priklopil neko napravico se je slišal radio, kot da bi priklopil Grundingov radijski aparat ne pa testni aparat.
Potem je šel še direktno na centralo preverjat. Nato so mi pa na Helpdesku naslednji dan rekli, da ne morejo nič, da so predali Telekomu. Kaj sedaj, bo Telekom položil nove boljše vode v talne inštalacije, da ne bodo "vlekli" signala iz Domžalskega oddajnika, HALO?
v nedeljo se je pa po večkratnem resetu modem le nekako povezal in ga ne pipam več dokler dela, da ne bom kot Robinzon odrezan.
A Telekom lahko postavi kakšne filtre na linijo, da bo rezalo motnje? Ko sem imel v še preteklosti Telekomov telefon sem imel v vsaki RJ vtičnici v stanovanju še filter, ker drugače nisem vedel ali posušam radio ali sogovornika.
LP
Bost
Zadnjič spremenil
bost, dne 7. Nov 2006 ob 07:45, skupaj popravljeno 1 krat.