Tole mi nikakor ni jasno na čigavem zelniku je zraslo da so vsi pograbili

ja nič kaj če je tebi ql je tudi meni, ma že če misliš misliš tudi na prihodnjost........t2kr napisal/-a:Sami znalci, da router prebavi trenutno našo optično hitrost 100/10 mb/s nikakor ne potrebujemo stikala z Giga hitrostjo ampak bo 10/100 mb/s čisto dovolj kar se tiče internetne povezave na optiki 100 down in 10 up - ALI SE VAM NE ZDI itd,,,
kar se tiče pa komunikacije med PC-ji je pa to čisto druga debata, ki je lahko koristna za druge namene. IN NIKAKOR NE SPADA V TEMO "kateri brezžični router za našo optiko 100/10 , A NE" ?
WRT120n
"Ne kupovat omenjenega routerja saj dejansko mrežno stikalo ne prenese tvoje hitrost saj je 10/100"
"za doseganje hitrosi nad 100Mbit moramo biti pozorni na n-standard(/Draft 2.0) ali IEEE 802.11n, ter gledamo da imamo 10/100/1000(gigabitna) žična povezava "
madona, mi se tu pogovorjamo o naši optiki in prebavljivosti naše hitrosti, vi pa predlagate nekaj kar bi prišlo v poštev pri "zakupljenih vodih" z hitrostjo vhodnega interneta nad 100mb/s.....,
povejte mi kateri zasebni uporabnik v Sloveniji pa ima nad 100 mb interneta,........, tisti switch pa bi nam prav prišel na RTVslo, ali pa doma za nadobudne igričarje in medijske intuzijaste, A NE ?
- ne pa tega pisat pod temo KATERI WiFi router za OPTIKO 100/10 , da ljudje, ki ne potrebujejo takih strašanskih zmogljivosti za medsebojno povezavo PC-jevne zapravijo denarja po nepotrebnem
![]()
GOVORILI SMO SAMO O INTERNETNI HITROSTI PO ZRAKU
Edina, ki sta razumela za kaj se tu gre in podala uporabne odgovore sta bila "Komar" in "matjazc"...thx
matjazc napisal/-a:Tko je tole, podpira že 10/100, samo kot kaže v praksi ni toliko zmogljiv, kot piše za omenjeno napravo. Preko brezžične povezave, ki pa je G (54 Mbitov) pa še zdaleč ne bo šlo toliko skozi, tudi 54 Mbitov v praksi skoraj gotovo ne boš dosegel.
viewtopic.php?p=133859#p133859matjazc napisal/-a:NN, vseeno kater switch ali router, važno je da je 10/100/1000 (gigabitna) žična povezava, za brezžično povezavo pa obvezno N (802.11n). Zelo priporočeno je, da je router (zadnji) novi model.Navadni Nimda napisal/-a:A lahko predlagam, da nekdo naredi en debel seznam pri nas dobavljivih routerjev, ki podpirajo 100 Mbps ali več na WAN portu? Wireless seveda ni pogoj.... S takimi hitrostmi, bo vedno več folka imelo doma strežnike, forume, itd., ki jih bo hitro treba nadgraditi na vsaj 100/100 linije. Tu pa pridejo dosti hitri routerji do izraza. Tudi o Gigabitnih hitrostih bi bilo treba počasi že pričeti razmišljati...
brle napisal/-a:Še en ki rabi odgovore...
Po novem imam optiko 100/10.
Najvišja hitrost, ki jo dobim, če direktno povežem kabel od MILAN-a do laptopa (ACER 5920G) je 96/10. Vse OK tukaj.
Downloadam občasno iz Partisa ali Mininove preko BITCOMETA in dobim max hitrost 1500 kB/s. Napiše mi da IP not detected (to pišem samo tko BTW, če bi mi znal kdo pomagat).
Ni mi problem začasno direktno povezat računalnik na Milana, da dobim maksimalno hitrost pri downloadanju, zato tudi sprašujem.
Imam router ASUS WL520GU.
Ko povežem preko njega z utp kablom, je maksimalna hitrost, ki jo dobim 54/10. (Preko BITcometa 4800kB/s - ker imam naštiman port forward in ne dobim zgoraj omenjene napake) - Vse jasno tudi tu, ker je pač router 54Mb.
Če pa uporabljam wireless povezavo pa je maksimalna hitrost 27/10.(preko Bitcometa 2600 kB/s) Tudi to mi je jasno zakaj-pač ni n-draft router.
Router uporabljam tudi kot printer server.
Vse hitrosti sem poleg downloadanja meril z Speedtest-om.
Sedaj pa imam sledeče želje in potrebujem vas da mi pomagate.
Kateri router naj vzamem, da bom imel sledeče:
- ne pričakujem da mi po wireless delal na 100 Mb, ampak vsaj nekje na 70-80.
- mora imeti možnost priklopa printerja
- če je mogoče naj ima tudi možnost priklopa prenosnega diska.
Ali spada v te moje kriterije sledeče:
http://www.ceneje.si/racunalnistvo/mrez ... 61?tab=pod
ali
http://www.ceneje.si/racunalnistvo/mrez ... CX0010005B
Katerega mi še priporočate, da bi imel omenjene stvari - lahko tudi kaj cenejšega če obstaja...?
Križana gora..Imam router ASUS WL520GU.
Ko povežem preko njega z utp kablom, je maksimalna hitrost, ki jo dobim 54/10. (Preko BITcometa 4800kB/s - ker imam naštiman port forward in ne dobim zgoraj omenjene napake) - Vse jasno tudi tu, ker je pač router 54Mb.
Če pa uporabljam wireless povezavo pa je maksimalna hitrost 27/10.(preko Bitcometa 2600 kB/s) Tudi to mi je jasno zakaj-pač ni n-draft router.
Kako ga ni? http://www.smallnetbuilder.com/wireless ... edn-routermanic napisal/-a:Ta drugega ti jaz svetujem, ker sem si ga tudi sam nagledal. Na tisti strani kjer so testirali rutere in njihov prenos WAN to LAN ga ni (nobenga asusa dejansko ni), vendar glede na karakteristike bi rekel, da ima ziher preko 100Mb WAN to LAN prenosa. Ima dva USB 2.0 porta, torej ta printer (ima printserver) in disk, 1Gb switch, torej vse kar ti potrebuješ.
dule17 napisal/-a:Križana gora..Imam router ASUS WL520GU.
Če pa uporabljam wireless povezavo pa je maksimalna hitrost 27/10.(preko Bitcometa 2600 kB/s) Tudi to mi je jasno zakaj-pač ni n-draft router.![]()
Če kupim BMW 320i moram razumet da več kot 320 km/h ne gre, ker ima pač omejitev na 320?![]()
Uf, kakšne rekorde bi šele podiral s kakšnim MB 600 klaso....