Vodičje objavljen v upanju,da bo nekomu koristen in je brez KAKRŠNEKOLI GARANCIJE. Programska oprema, ki jo uporabljam v vodiču je objavljena pod GNU Splošno Licenco. Če zraven programske opreme niste prejeli kopijo GNU Splošne Licence, se prosim obrnite na: Free Software Foundation, Inc., 51 Franklin St, Fifth Floor, Boston, MA 02110-1301, USA.
V spodnjem vodiču opisujem namestitev in konfiguracijo Video Disk Recorder-ja za gledanje T-2 IPTV televizije. Vodič je primeren samo za tiste, ki želijo za gledanje televizije uporabiti namenski računalnik.
Če želite gledati televizijo na svojem primarnem računalniku, uporabite VLC ali eno izmed mnogih drugih rešitev, ki so vam na voljo.
Zakaj recimo nisem uporabil MediaPortal-a, MythTV-ja, ali ene izmed drugih rešitev, s katerimi imate vi osebno veliko uspeha?
MediaPortal:
-Cena licence za Windows 7 je previsoka, glede na to, da stane moj računalnik 340€, Windows XP licenca je primernejša,vendar je problem zagonski čas in poraba energije
-Ni primernih kodekov, ki bi uporabljali strojno dekodiranje in bili vsaj malo energijsko učinkoviti. Kar je vsaj zame bilo šokantno. Edini kodek, ki je na Windows o.s. izpolnjeval vsaj osnovne pogoje, je plačljiv (CoreAVC). Zakaj libavcodec na Windows o.s. ne deluje dobro pa ne vem. Morda je problem v moji grafični kartici (NV)?
-grozljivo nestabilno
HTS-Tvheadend:
-Nestabilno, ampak napreduje
MythTV:
-Nestabilno
-neuporabno počasno preklapljanje
XBMC Frontend:
-malce manj nestabilno, kot pri MediaPortalu, samo vseeno praktično neuporabno.
-največja škoda, ker je grafični vmesnik res izjemen. Če dobivate večino svojih video vsebin iz travnika, potem vam bo XBMC res všeč. Predvaja video in avdio iz .rar datotek

Zakaj VDR@yaVDR:
-stabilno
-strojno dekodiranje
-hiter preklop med kanali
-hladni zagon pri meni 11sek
-zbujanje iz rama pri meni 4sek
-zbujanje iz diska 8 sek
-podpora za preskakovanje reklam
-dobro snemanje
Kaj potrebujete:
Namenski računalnik s podprtim daljinskim upravljalnikom.
Priporočena je grafična kartica, ki podpira strojno dekodiranje.
V mojem primeru: Asrock 330HT
yaVDR Ena izmed distribucij, ki temelji na Ubuntu/Debian.
Ker so avtorji prilagodili distribucijo VDR-ju in ker ne uporablja okenskega upravljalnika, je trenutno to najbolj elegantna rešitev. Seveda lahko uporabite drugo distribucijo in prilagodite vodič svojim potrebam.
SSH klient
Če uporabljate windows o.s., vam svetujem PuTTY