oversubscribing VDSL linije: DL + IPTV > sinhronizacija

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
srus
Model
T-2: Že imam
Paket: vse

oversubscribing VDSL linije: DL + IPTV > sinhronizacija

Odgovor Napisal/-a srus » 13. Dec 2010 ob 20:27

Z novimi podražitvami morda postajajo nekateri paketi T-2 bolj zanimivi kot so bili do sedaj, zanima pa me sledeče. V nekaterih VDSL paketih, ki jih T-2 oglašuje z "do 10 Mb DL" je možno kombinirati en kanal IPTV in do 10 Mb internetnega prometa, tudi če je sinhronizacija linije premajha za sočasno zagotavljanje potrebne pasovne širine. Pač stranka soglaša z morebitnimi sitnostmi.

Zanima pa me kako se tak oversubsribing obnese v praksi - konkretno je pri meni linija sinhronizirana na 8,5 Mb, imam 1 Mb DL in en kanal IP TV, zaenkrat oboje deluje brezhibno in brez zatikanja.

Ali ob odprtju DL pipice T-2 poskrbi za kak QoS med internetnim in IPTV prometom in v primeru prekoračitve prepustnosti linije zapira internetni promet ali je vse skupaj izvedeno na best effort - kar bo, pa bo metodi.

Kakšen je postopek določitve maksimalnega DL na zgoraj omenjeni liniji? Kakšne so vaše praktične izkušnje?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Paket: imam

Re: oversubscribing VDSL linije: DL + IPTV > sinhronizacija

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 13. Dec 2010 ob 21:03

stranka ki ima kot ti max dl 9 mb lahko naroči tudi brezčasni vdsl, vendar se nekje zabeleži, da se stranka seznanjena z prenizko sinhronizacijo in se strinja
tako bi lahko v tvojem primeru (če bi naročil brezčasni) imel max DL (ko bi bil tv vmesnik ugasjen cca 8,5mb, ko pa bi bil tv prižgan pa internet tam nekje 1-3mb dl (odvisno kater kanal bi gledal po tv)

tv ima prednost pred internetom, vendar če bi imel v tvojem primeru prizgan tv + polno torrente, nebi bilo ok

to se da narest na željo stranke

glede na max dl, lahko tehnik "umetno" dvigne sinhronizacijo, VENDAR je velika moznost da bo linija prekinjala ....

Uporabniški avatar
kekoke
Guru
Paket: išče alternativo

Re: oversubscribing VDSL linije: DL + IPTV > sinhronizacija

Odgovor Napisal/-a kekoke » 14. Dec 2010 ob 10:00

Men se to v praksi zelo dobro obnese, sicer imam še vedno polno težav, ki sem jih imel tudi prej, ampak če vse ugasnem in zaženem speedtest vsaj vidm v kakšni formi je baker tisti trenutek. Z dvemi TV streami lahko tudi popolnoma onesposobiš internet, kar nisem prepričan da je default nastavitev v konfiguraciji 1MB + TV
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.

Odgovori