oversubscribing VDSL linije: DL + IPTV > sinhronizacija

Vse o T-2 IP televiziji
Odgovori
Uporabniški avatar
srus
Model
T-2: Že imam
Paket: vse

oversubscribing VDSL linije: DL + IPTV > sinhronizacija

Odgovor Napisal/-a srus » 13. Dec 2010 ob 20:27

Z novimi podražitvami morda postajajo nekateri paketi T-2 bolj zanimivi kot so bili do sedaj, zanima pa me sledeče. V nekaterih VDSL paketih, ki jih T-2 oglašuje z "do 10 Mb DL" je možno kombinirati en kanal IPTV in do 10 Mb internetnega prometa, tudi če je sinhronizacija linije premajha za sočasno zagotavljanje potrebne pasovne širine. Pač stranka soglaša z morebitnimi sitnostmi.

Zanima pa me kako se tak oversubsribing obnese v praksi - konkretno je pri meni linija sinhronizirana na 8,5 Mb, imam 1 Mb DL in en kanal IP TV, zaenkrat oboje deluje brezhibno in brez zatikanja.

Ali ob odprtju DL pipice T-2 poskrbi za kak QoS med internetnim in IPTV prometom in v primeru prekoračitve prepustnosti linije zapira internetni promet ali je vse skupaj izvedeno na best effort - kar bo, pa bo metodi.

Kakšen je postopek določitve maksimalnega DL na zgoraj omenjeni liniji? Kakšne so vaše praktične izkušnje?

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Paket: imam

Re: oversubscribing VDSL linije: DL + IPTV > sinhronizacija

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 13. Dec 2010 ob 21:03

stranka ki ima kot ti max dl 9 mb lahko naroči tudi brezčasni vdsl, vendar se nekje zabeleži, da se stranka seznanjena z prenizko sinhronizacijo in se strinja
tako bi lahko v tvojem primeru (če bi naročil brezčasni) imel max DL (ko bi bil tv vmesnik ugasjen cca 8,5mb, ko pa bi bil tv prižgan pa internet tam nekje 1-3mb dl (odvisno kater kanal bi gledal po tv)

tv ima prednost pred internetom, vendar če bi imel v tvojem primeru prizgan tv + polno torrente, nebi bilo ok

to se da narest na željo stranke

glede na max dl, lahko tehnik "umetno" dvigne sinhronizacijo, VENDAR je velika moznost da bo linija prekinjala ....
------------------------------------------------------------------------------
- napeljava optike in odprava prekinitev
- napredni wifi sistemi
- varnostne kamere

Uporabniški avatar
kekoke
Guru
Paket: išče alternativo

Re: oversubscribing VDSL linije: DL + IPTV > sinhronizacija

Odgovor Napisal/-a kekoke » 14. Dec 2010 ob 10:00

Men se to v praksi zelo dobro obnese, sicer imam še vedno polno težav, ki sem jih imel tudi prej, ampak če vse ugasnem in zaženem speedtest vsaj vidm v kakšni formi je baker tisti trenutek. Z dvemi TV streami lahko tudi popolnoma onesposobiš internet, kar nisem prepričan da je default nastavitev v konfiguraciji 1MB + TV
Slika
Avtor napisanega izjavlja, da ni zaposlen v podjetju T-2 ali z njim povezanih podjetjih. Vseeno pa sprejema zasebna sporočila z neprimerno vsebino.

Odgovori