Padec hitrosti

Vse o T-2 internetu
Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
T-2: Že imam
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Padec hitrosti

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 28. Dec 2011 ob 14:24

Imel sem nekaj primerov ko je bila napaka prijavljena,
se je naredil reset linije in je delovalo naslednjih nekaj mescev brez težav,
ali pa ni pomagalo in je bila napaka posredovana na teren, pa preden je naš tehnik prišel že več ni bilo težav,
včasih pa naredi tehnik že vse na liniji je napaka posredovana na Telekom recimo 2-3x pa je težava še vedno prisotne,
nato pa čudežno izgine.

Najboljši primer je pa bil ko je TS vedno vrnil napako(5 prijavljenih napak v 3 mescih), da nič ni narobe.
Nato se je pa brez kakršnega obvestila na celi ulici izboljšala linija.

lp

Uporabniški avatar
coffeetime12
Uporabnik
Paket: Oranžni diamant HBO

Odgovor Napisal/-a coffeetime12 » 31. Jan 2012 ob 18:33

Evo zopet mene. Do včeraj vse delalo kot mora (DL 9 / Ul 768), od danes pa spet nihanja in popoldne občuten padec hitrosti. Trenutno dosegam:
DL: 3.39 Mb/s
UL: 379 kb/s

Resetrial modem. Nobene spremembe. HD obveščen. Rekli, da ne morejo stabilizirati linije. Prav tako nismo mogli na daljavo nič narediti? :?

In mimogrede, glede pošiljanja tehnikov na teren.
Že nekajkrat sem jim povedal, da se noben tehnik ni oglasil na domu (in ja, imam zvonec). Če je karkoli delal na omarici (baje 3x) jaz tega ne vem. Zopet preverim, kaj imajo zapisano pod mojimi napakami in glej ga zlomka-zopet interna napreljava! Pa kolikokrat mora človek povedati, da smo skupaj z tehnikom napeljali UTP, stestirali in je delalo kot šus (ko je bil delan priklop).
To se dogaja cca zadnjih nekaj mesecev, prej problemov ni bilo.

P.S. slow_slow, hvala za pomoč v decembru!

Uporabniški avatar
coffeetime12
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a coffeetime12 » 30. Maj 2012 ob 14:12

Po včerajšnih izpadih zopet isti problem [javljeno že včeraj na HD, kjer so resetirali modem, vendar brez uspeha]. Včeraj se je še vse vskupaj sinhroniziralo vsaj tam med 5-6 Mb/s, danes pa:

Arnes
Gor: 1.00 Mb/s
Dol: 3.73 Mb/s

:?

Uporabniški avatar
coffeetime12
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a coffeetime12 » 8. Jun 2012 ob 19:40

Ne vem kaj se dogaja, vendar po 3 klicih v devetih dnevih na HD [kjer so mi rekli, da je napaka sporočena, nalog odprt in pri tehniku], se ni še nič zgodilo. Nobenega klica s strani tehnika, noben ne ve, zakaj je hitrost tako občutno padla :nevem: A je šel kakšen kos opreme v centrali k vragu? Kakorkoli, hitrost mi je medtem še bolj padla:

Arnes
Gor 1.02 Mb/s
Dol 2,97 Mb/s

Lahko kdo pomaga? Vsaj pri informacijah, ker tavam v temi..

Uporabniški avatar
coffeetime12
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a coffeetime12 » 10. Jun 2012 ob 00:11

Tole sem komaj skupaj spravil. Zakaj? Zato:

Arnes
Gor: 1.04 Mbs
Dol: 67 Kbps

Če se pri T-2 sinhronizira na ne vem kaj, pri meni doma ni nobenega učinka [modem resetiran-udari strele izključeni-kabli preverjeni-test delan direktno preko kabla-brez torrenta].
Ma, brez veze. Najbolje je, da si poiščemo drugega, zanesljivega ponudnika storitev. Sam bi še vztrajal pri T-2, vendar ostali, domači uporabniki želijo konstantnost oz.zanesljivost, saj le-to potrebujejo zaradi posla dnevno.

Uporabniški avatar
erbi
Navdušenec
Paket: 300M/100M+2*TV+5*telefon
Kraj: Celje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a erbi » 10. Jun 2012 ob 07:10

Pa si siguren, da ni napaka pri tebi? Jaz sem bil tudi 1000% siguren, zamenjal utp, kupil novo mrežno, a DL ni nikoli presegel 50% dejansko naročene hitrosti. Potem pa vzamem od mulca prenosnika, ki ima 256MB RAM-a, potrebuje cca. 10 minut, da se WIN sploh naložijo, priklopim in puff. Hitrost do konca. Ko sem malce prišel k sebi sem test naredil še enkrat in rezultat je bil isti.

Tudi tisti strokovno postavljen in testiran UTP ni 100%. Kaj pa če je ravno ta problematičen? Nič ni večno.

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Paket: imam

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 10. Jun 2012 ob 14:27

coffeetime12: sem obvestil naprej... upam da se bo tehnik kmalu ogasil

Uporabniški avatar
coffeetime12
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a coffeetime12 » 16. Jun 2012 ob 12:08

>MrTwelveTrees

hvala!

Sem govoril s tehnikom. Naredil je meritve in rekel, da je problem (kar je bil že pred časom), da nekje na liniji štrom prebija ter da je to sedaj problem Telekoma. Kdaj bo sedaj Telekom to uredil ne ve nihče. Med tem časom se še naprej trudimo s:
Gor: 1.1 Mbs
Dol: 1-2 Mbs

s tem, da hitrost občutno niha. Danes smo zopet ostali za cca 2 uri brez telefona in interneta. Ne vem ali je to dobro ali ne [mogoče se je Telekom že kaj igral?], vendar pa zaenkrat brez sprememb :(

Lp

Uporabniški avatar
MrTwelveTrees
Moderator
Paket: imam

Odgovor Napisal/-a MrTwelveTrees » 16. Jun 2012 ob 12:25

ja tehnik bo naredil večkrat meritve, ko bo dobil vsakic odgovor iz telekoma, ... tako da se lahko tole zavleče, morajo pa "porihtati" parico

Uporabniški avatar
coffeetime12
Uporabnik

Odgovor Napisal/-a coffeetime12 » 19. Jun 2012 ob 12:37

Ravnokar se je oglasil tehnik in naredil meritve. Elektrike na liniji sicer naj ne bi bilo več, vendar pa je rezultat porazen. Namreč, Telekomu linijo "zaliva" in je "prekurjena". Boljše so pobrali za sebe tako da z višjo hitrostjo, ki smo je še pred enim mesecem dosegali, ne bo nič. Telekom je tehniku povedal, da sicer lahko pošilja zahtevke za napako, vendar pa da se ne bo nič zgodilo, vsaj dokler kabel ne bo zamenjan.
To pa zna trajati do l. 2090 :jao:

V glavnem smo naenkrat postali j****a stranka. Pred 1 mesecom naj bi imel T-2 neko akcijo testiranja iptv po neki novi tehnologiji in smo se odločili, da zadevo poiskusimo in evo, tudi to sedaj odpade.

P.S. Sosed se ravnokar odloča za prehod na T-2 zaradi višje hitrosti in mu moram še danes sporočiti, da naj raje ostane na Volji, kjer bo imel sedaj celo višjo hitrost kot jaz.

Uporabniški avatar
ciril88
T-2jevec
Paket: Oranžni diamant 600/100
Kraj: Republika prlekija

Odgovor Napisal/-a ciril88 » 19. Jun 2012 ob 13:23

Mogoče pa ma tvoj sosed boljšo parico kot ti :/
You Can Call Me Santa Claus
Slika

Odgovori