Problem z instalacijo MS office 2003 professional edition

Splošni pogovori, ki niso povezani s T-2
Uporabniški avatar
Zadovoljen
Model
T-2: Že imam
Paket: 8Mbps / 1Mbps + IP tel + IP TV
Kraj: Celje

Problem z instalacijo MS office 2003 professional edition

Odgovor Napisal/-a Zadovoljen » 12. Maj 2007 ob 11:14

Bom kopiral iz enega foruma kjer sem pred skoraj 1 letom (zelo, zelo nerad formatiram, zato raje odpravljam probleme če se le da) pa pol objavil opis problema, pa mi niso znali pomagati :
Zadeva je hudo resna, že na par forumov sem objavil to in ni nihče znal nič konkretnega povedat.. potrudil se bom čimbolj izčrpno opisat situacijo
imam windowse xp ,512 mb rama, trenutno inštalirane office 2000 premium. imam tudi veliko microsoftovih programov tipa visual studio, .net itd. To pišem, ker mislim da ima veze s problemom, ki nastane, ko hočem inštalirati office 2003 professional edition.. inštalacija poteka brez komplikacij, vse dokler ne pride do akcije "installing ODBC components". Pri tej fazi se namreč sproži zvok, podoben tistem, ki se sproži pri opozorilu.. samo da opozorila ni. inštalacija nato preprosto zamrzne. še če dam cancel in prekličem inštalacijo, se ne odziva. da pridem ven moram proces "ubiti".
ustvaril sem system restore point in probal:

- zbrisati office 2000 premium in inštalirati 2003 čez.. zamrzne pri "installing ODBC components"
- pustiti office 2000 premium in update-at na 2003 .. zamrzne pri "installing ODBC components"
- zbrisat office 2000 premium kakor tudi registry values teh officov, na novo inštalirat 2003 .. zamrzne pri "installing ODBC components"
- update-at Jet ; mam najnovejš.. zamrzne pri "installing ODBC components"
- sposodit si office 2003 od kolega, kateremu delajo.. zamrzne pri "installing ODBC components"
sprobal sem tudi nasvete tipa:

- Probaj poiskat osveženo verzijo installerja nekje.

- Kaj ko bi probal najprej očistiti komp proti vsej nesnagi vklujčno z antivirusnikom, nato pa zaženi komp v safe modu in probaj instalirat...
(nikoli nisem imel pretirane nesnage;))

-1. Start -> Run
2. napiši "msiexec /unreg" (brez narekovajev) in klikni OK
3. Start -> Run
4. "msiexec /regserver" -> OK

kakšni nasveti še iz vaše strani? ;) poizkusiti ni greh
Slika

Uporabniški avatar
pack
Legenda
Paket: PRD:VDSL1/1 vmesnika ISDN+PSTN
Kraj: Trzin

Odgovor Napisal/-a pack » 12. Maj 2007 ob 12:13

A se ti ob tem "hangu" zapiše v Event log kakšna napaka?

Imaš posodobljene .net frameworke (1.1, 2.0, 3.0)? Nameščene MDAC 2.8, Windows Installer 3.1?
Slika
Za počitnice varčujem pri T2!

came2die
Model
Paket: 20/1, telefon
Kraj: Kranj

Odgovor Napisal/-a came2die » 12. Maj 2007 ob 12:18

Računalniški sistemi z windows se kaj hitro opočasnijo. Poznam ljudi ki formatira zelo pogosto(na 3 mesece) imo zato, ker dobijo nezaželjen stuff na svoj mlinček(naivnost).

Jaz bi na tvojem mestu formatiral zadevo, ker kot vidiš si temu problemu namenil veliko več časa kot pa če bi preprosto formatiral.

Ne vem sicer kaj vse imaš na računalniku, a sam imam več particij(logično) tako da formatiram samo primarno particijo(C). Format in ponovno nalaganje pri meni traja tam kakšno uro, da pa se ta čas občutno zmanjšati s programi kot je(če nisem zamešal) nlite.
Slika--> čakal 333 dni

Uporabniški avatar
Zadovoljen
Model

Odgovor Napisal/-a Zadovoljen » 12. Maj 2007 ob 13:10

pack napisal/-a:A se ti ob tem "hangu" zapiše v Event log kakšna napaka?
to mene tut zanima.. pod computer managment bi mogl to bit ane? sam kje točno? alerts? ker mam prazno, sam sm naredu restore
Slika

Uporabniški avatar
pack
Legenda

Odgovor Napisal/-a pack » 12. Maj 2007 ob 14:52

Hja, če mene osebno vprašaš, tale system restore naredi več slabega kot koristnega. Pokaže se pa takrat, ko hočeš recimo kakšen program odstranit, ki verjetno ni ravno Microsoft...

Zadovoljen, poglej pod Computer Management / System Tools / Event Viewer. Tam imaš Application in System alinejo, kjer bi znalo kaj pisat o tem errorju. Moraš pa najprej seveda probat spet inštalirat, da ti bo "javil" to napako in se bo upam da zapisala v log.

Glede formatiranja XPjev je pa zelo relativna zadeva, odvisno je od tega, kako zahteven/kompleksen uporabnik si. Jest si ne predstavljam, da bi šel zaradi take "napakice" formatirat, ker mi potem samo postavjlanje vseh programov, nastavitev... predstavlja veliko več dela, ko pa to, da poiščem in sproti odpravljam napake. Res pa je, da sem sam zelo dosleden in imam vse sproti optimizirano. Pri nekaterih uporabnikih pa je res najlažje, da si recimo nastavijo sistem in potem naredijo sliko za backup, ki se ga po potrebi zelo hitro namesti nazaj.
Slika

Uporabniški avatar
Zadovoljen
Model

Odgovor Napisal/-a Zadovoljen » 12. Maj 2007 ob 17:36

tudi jaz gledam podobno na formatiranje kot ti. zato nism zdaj v letu in pol formatiral, pa imam open office pač gor, čeprav bi raje imel te MS. sam očitno nebo nič iz tega. Pod event ni nobenih napak, nič. Vse kar je je še iz leta 2006, in to junija, kasnejših datumov sploh ni... mogoče sem kaj nehote izklopil? :shock:
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 12. Maj 2007 ob 18:31

Probaj inštalirat Office 2007.
Slika

Lp, Kitl

Uporabniški avatar
Zadovoljen
Model

Odgovor Napisal/-a Zadovoljen » 12. Maj 2007 ob 18:37

sem probal, ni šlo. zopet odbc.
Slika

Uporabniški avatar
kitl
Administrator
Paket: 600/100 Mbit/s 2x TV

Odgovor Napisal/-a kitl » 12. Maj 2007 ob 18:52

To kar ti je pack svetoval zgoraj si naredil? Drugače imaš več o tem tukaj

http://support.microsoft.com/kb/818954#
Slika

Lp, Kitl

Uporabniški avatar
Zadovoljen
Model

Odgovor Napisal/-a Zadovoljen » 13. Maj 2007 ob 00:31

kitl hvala za link, to sem tudi že sprobal (po metodi 3), pa vse nasvete od prej upošteval, še vedno piskne na istem delu. problem je samo, ker ne javi opozorila in ne vem sploh kaj je narobe :(
Slika

Uporabniški avatar
pack
Legenda

Odgovor Napisal/-a pack » 13. Maj 2007 ob 01:08

A v event viewerju že vidiš kakšne nove loge? Če ne, probaj na vsako alinejo (application, security, system...) kliknit z desno in izbrat Clear all Events. Kaj pa če se, ko piskne, opozorilo skrije za aktvino okno? Si probal preklapljati z Alt+Tab?

Si mogoče onemogočil kakšno storitev preveč? Preveri tukaj.

MDAC 2.8 ti je pa lepo inštaliralo? Kako imaš sedaj zavedeno v registru, magari prilepi tukaj svoje.

Koda: Izberi vse

[HKEY_CURRENT_USER\Software\ODBC\ODBC.INI\dBASE Files]
"Driver"="C:\\PROGRA~1\\COMMON~1\\MICROS~1\\OFFICE12\\ACEODBC.DLL"
"DriverId"=dword:00000215
"SafeTransactions"=dword:00000000
"UID"=""
Slika

Uporabniški avatar
Zadovoljen
Model

Odgovor Napisal/-a Zadovoljen » 13. Maj 2007 ob 09:02

Event viewer javi sicer par stvari, ampak ni povezano z napako. Prvo kar javi je (spodaj napisano) pod application, to pa javi zato, ker na silo ubijem proces, ko se ustavi pri "installing ODBC components":
A provider, OffProv10, has been registered in the WMI namespace, Root\MSAPPS10, but did not specify the HostingModel property. This provider will be run using the LocalSystem account. This account is privileged and the provider may cause a security violation if it does not correctly impersonate user requests. Ensure that provider has been reviewed for security behavior and update the HostingModel property of the provider registration to an account with the least privileges possible for the required functionality.
drugo je pa installer:
The Windows Installer service entered the running state.
The Windows Installer service was successfully sent a start control.
Seveda sem najprej alt+tabal ko je napako javilo, pa ni nič :(

Ne izključujem pa opcije, da sem nehote kakšen service disablal. Ampak ne vem, kateri servici pridejo vse prav pri instalaciji..

aja, edit:
MDAC 2.8 ti je pa lepo inštaliralo?
sem imel že prej gor :)

pa še screen shot regedit:

Slika
Slika

Uporabniški avatar
Slowhand
Navdušenec
Paket: 10/10+TV+VoIP

Odgovor Napisal/-a Slowhand » 13. Maj 2007 ob 13:49

Poskusi nekaj od tega:
1.izklopi av,firewall in vse podobne programe,ki ti v ozadju nadzirajo spremembe na kompu in nato poskusi z namestitvijo...(v varnem načinu se office ne bo namestil) - kakšen jv16 powertools za čiščenje registra bi bil kar koristen
2.povozi winse z novo namestitvijo
3.če maš piratsko zadevo je čist prov,da te mal zabava :twisted:
(bo treba genuine advantage tool pa to met o.k)
Heca ni več !

Uporabniški avatar
Zadovoljen
Model

Odgovor Napisal/-a Zadovoljen » 13. Maj 2007 ob 15:24

1. sem že probal, ni šlo
2. to bi probal, sam ne vem kako točno to deluje, kaj vse zbriše oz. presname ipd.
3. genuine je ok, lahk loadam vse fajle iz MS strani in mi vedno nardi valid.

če ima kdo še kakšno idejo naj kar napiše, bom vse sprobal :?
Slika

kokica2000
Legenda
Paket: Oranžni Diamant HBO na FTTH
Kraj: Ljubljana

Odgovor Napisal/-a kokica2000 » 13. Maj 2007 ob 16:58

Zadovoljen napisal/-a:
MDAC 2.8 ti je pa lepo inštaliralo?
sem imel že prej gor :)
Ne glede na to, če si že imel gor, inštaliraj še enkrat.

Odgovori