izklaplanje aparatur?

Splošni pogovori o T-2
Odgovori
kranjcann
Uporabnik
T-2: Že imam
Paket: 10/10

izklaplanje aparatur?

Odgovor Napisal/-a kranjcann » 24. Jul 2007 ob 13:07

Zanima me, ali ob nevihtah izklapljate kaj kable iz switcha? Izvedel sem, da tisti dveh rumenih kabelckov (opticna vlakna) ne smes izklapljati. Ostale se pa pomojem kar splaca, saj ce tresci strela v blok/hiso, gre ta mocan tok naprej skozi switch v vse kable.

Ali ti lahko switch crkne ce udari strela v blok/hiso ob vklopljenih tistih dveh rumenih kabelckov?

Ali ti T-2 zamenja pokvarjen switch ali drugo njihovo opremo ob udaru strele?
Slika

Uporabniški avatar
madpanter
Starešina
Paket: T4
Kraj: Ljubljana

Re: izklaplanje aparatur?

Odgovor Napisal/-a madpanter » 24. Jul 2007 ob 13:13

Tako ti bom reku, v naš blok je usekalo že 2x, jaz nisem imel nič izklopljen pa dela use k šus, sosed izklaplja pa mu skurlo modem. Zakaj me ne sprašuj, ker nisem znanstvenik. Pomoje je vse odvisno kako mate ozemljitev pa strelovod porihtan.
Slika
Prodam UMTS router WRT54G3G + anteno P54 + ustrezno Globetrotter kartico, info ZS

Uporabniški avatar
Anubis
Legenda
Paket: 100/10
Kraj: Zokiville

Odgovor Napisal/-a Anubis » 24. Jul 2007 ob 13:59

Odvisno od tvoje lokacije...

Uporabniški avatar
BOBI
Starešina
Paket: Full kasko na fibru + UMTS
Kraj: Šiška

Odgovor Napisal/-a BOBI » 24. Jul 2007 ob 14:26

Vidim da imaš optiko in te opozarjam da ne izklapljaš fiber konektorjev, ker se lahko zelo hitro odlomijo (so občutljivi)
Po optiki ti strela ne more udarit v switch, lahko ti pa po električni napeljavi.
V tem primeru, boš seveda dobil novega, ti pa priporočam da switch priklopiš na protistrelno varovan podaljšek ali samostojni razdelilec.

Odgovori