Zanima me, ali ob nevihtah izklapljate kaj kable iz switcha? Izvedel sem, da tisti dveh rumenih kabelckov (opticna vlakna) ne smes izklapljati. Ostale se pa pomojem kar splaca, saj ce tresci strela v blok/hiso, gre ta mocan tok naprej skozi switch v vse kable.
Ali ti lahko switch crkne ce udari strela v blok/hiso ob vklopljenih tistih dveh rumenih kabelckov?
Ali ti T-2 zamenja pokvarjen switch ali drugo njihovo opremo ob udaru strele?
izklaplanje aparatur?
- madpanter
- Starešina
- T-2: Že imam
- Paket: T4
- Kraj: Ljubljana
Re: izklaplanje aparatur?
Tako ti bom reku, v naš blok je usekalo že 2x, jaz nisem imel nič izklopljen pa dela use k šus, sosed izklaplja pa mu skurlo modem. Zakaj me ne sprašuj, ker nisem znanstvenik. Pomoje je vse odvisno kako mate ozemljitev pa strelovod porihtan.
- Anubis
- Legenda
- Paket: 100/10
- Kraj: Zokiville
Odvisno od tvoje lokacije...
- BOBI
- Starešina
- Paket: Full kasko na fibru + UMTS
- Kraj: Šiška
Vidim da imaš optiko in te opozarjam da ne izklapljaš fiber konektorjev, ker se lahko zelo hitro odlomijo (so občutljivi)
Po optiki ti strela ne more udarit v switch, lahko ti pa po električni napeljavi.
V tem primeru, boš seveda dobil novega, ti pa priporočam da switch priklopiš na protistrelno varovan podaljšek ali samostojni razdelilec.
Po optiki ti strela ne more udarit v switch, lahko ti pa po električni napeljavi.
V tem primeru, boš seveda dobil novega, ti pa priporočam da switch priklopiš na protistrelno varovan podaljšek ali samostojni razdelilec.