@odpisani: jaz sem prenos zaustavil, ko sem na tem forumu prebral, da roaming v tujini ne deluje.
Izbrali so eno od najboljših rešitev za roaming v njihovem položaju kot novinec na trgu. Ogromno operaterjev, ki so prišli na novo na trg, je že uporabilo tak način roaminga brez težav. Problem je samo, da so pri T-2 prepozno delali teste za roaming ali, če obrnemo izjavo okoli, prezgodaj začeli prodajati mobilno storitev.T-2ju se še sanja ne, kaj je vzel za roaming solucijo, to je glavni problem.
Nič ne pretiravajo. Tako kazen bi moral vam odalamit, da bi vas z stolov vrglo zarad zavajanja potrošnikovKrypto napisal/-a:Ne pretiravaj, ko bo enkrat zakurblal se vam bojo še sline cedile. Zase vem da se mi več kot očitno splača. Račun za mesec junij dobrih 9€, medtem ko je bil mobitelov za maj čez 30.
Tole je pa nekaj cisto drugega - gre samo za Clearing in Settlement (po domace izmenjava podatkov in zaracunavanje) ne pa zagotavljanje roaminga. V tem primeru se operaterja individualno dogovorita za roaming in uredita nastavitve v omrezju (in izmenjata SIM kartice, ki sluzijo testiranju in troubleshootingu, cesar predpostavljam pri T-2 niso naredili), samo izmenjava podatkov in placila gle preko klirinske firme.peterdoo napisal/-a:Izbrali so eno od najboljših rešitev za roaming v njihovem položaju kot novinec na trgu. Ogromno operaterjev, ki so prišli na novo na trg, je že uporabilo tak način roaminga brez težav. Problem je samo, da so pri T-2 prepozno delali teste za roaming ali, če obrnemo izjavo okoli, prezgodaj začeli prodajati mobilno storitev.T-2ju se še sanja ne, kaj je vzel za roaming solucijo, to je glavni problem.
Sicer je pa Mobitel že točno pred enim letom podpisal s Telefónico za isti roaming kot zdaj T-2 :
http://www.mach.com/about/press-room/pr ... ly2007.php
Se mi nekako zdi, da bosta Si.Mobil in Tuš oba sledila kmalu, če nočeta ostati outsiderja...