Informacije o ip aparatih, povezovanju...

Vse o T-2 IP telefoniji
Odgovori
btren
Novinec
T-2: Že imam
Paket: FTTH+2VOIP

Informacije o ip aparatih, povezovanju...

Odgovor Napisal/-a btren » 30. Jul 2008 ob 13:14

Najprej lep pozdrav.
Imam optiko in 2 telefonska priključka.
Od T2 še čakam še dva ip aparata. Mislim da gre za neke Siemense (ki so na forumu velikokrat omenjeni), vrvične. Ker so telefoni namenjeni za domačo uporabo, želim kupiti dva brezžična ip telefona prav tako od Siemensa (najverjenteje gigaset C470).

Ali je sploh možen samostojen nakup ip telefona?
Katere in kakšne so nastavitve, ki naj bi jih bilo potrebno vnesti v telefon? (na forumu sem zasledil, da T2 ne posreduje naročniku SIP podatkov; kaj je sip približno vem, kakšni pa so te podatki katere se omenja pa pojma nimam :oops: )
Če pridem na t-2 s svojimi naročniškimi podatki in novim ip telefonom, ali mi bodo pripravljeni ga skunfigurirati, (brez da mi posredujejo podakte) tako, da ga doma priključim in to je to.
Kaj posreduje telefonskim aparatom IP naslov? DHCP od T2-ja? Imajo telefoni statiko?
Kako vem kateri port na milanu (stikalo za optiko od t2-ja) je namenjen VOIP? Je morda vseeno?
Ali je možna konfiguracija Milana s strani uporabnika?
Ali je možna povezava med milanom - mojim stikalom (kjer ustvarim vlan ali bridge) - telefonskim aparatom?

Hvala za vso pomoč, bi pa želel še nekaj omeniti. Ker sem prepričan, da dodajanje pretvornikov ni rešitev za daljši čas in ker menim, da bi bila uporaba isdn ali klasičnega aparata na VOIP liniji nesmislna, zadev ne mislim reševati z pretvorniki, čeprav je verjetno to najlažja rešitev.
Poleg tega bi mi bilo ''totalno ql'' imeti na telefonu za ohranjevalnik zaslona vremensko napoved ;)
lp

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Paket: Oranžni DIAMANT HBO
Kraj: Maribor T-2
Kontakt:

Re: Informacije o ip aparatih, povezovanju...

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 30. Jul 2008 ob 13:18

SIEMENS telefonov ne prodajamo, edine telefone ki jih je možno od T-2 kupiti so navadni panasonic analogni telefoni (30€).

Ali je sploh možen samostojen nakup ip telefona?
ne ni možen

Katere in kakšne so nastavitve, ki naj bi jih bilo potrebno vnesti v telefon? (na forumu sem zasledil, da T2 ne posreduje naročniku SIP podatkov; kaj je sip približno vem, kakšni pa so te podatki katere se omenja pa pojma nimam :oops: )
Če pridem na t-2 s svojimi naročniškimi podatki in novim ip telefonom, ali mi bodo pripravljeni ga skunfigurirati, (brez da mi posredujejo podakte) tako, da ga doma priključim in to je to.
telefonskih nastavitev ne dajemo, prav tako ne nastavljamo ip telefonov, edini IP telefoni ki jih lahko ima stranka so tisti ki jih T-2 dostavi.

Kaj posreduje telefonskim aparatom IP naslov? DHCP od T2-ja? Imajo telefoni statiko?
ti podatki se ne dajejo!

Kako vem kateri port na milanu (stikalo za optiko od t2-ja) je namenjen VOIP? Je morda vseeno?
ja je vseeno

Ali je možna konfiguracija Milana s strani uporabnika?
ne, prav tako se kakršna koli manipulacija kaznuje!

btren
Novinec

Odgovor Napisal/-a btren » 30. Jul 2008 ob 14:43

Najprej hvala za hiter odgovor :)
Mi mogoče lahko še pomagaš pri vprašanju o postavljanju aparata v omrežje:
''Ali je možna povezava med milanom - mojim stikalom (kjer ustvarim vlan ali bridge) - telefonskim aparatom?''
lp

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 30. Jul 2008 ob 14:44

Če želiš lahko uporabiš switch in potem dalje vežeš kako ti paše.

btren
Novinec

Odgovor Napisal/-a btren » 30. Jul 2008 ob 14:45

Kot na ircu ;)

Uporabniški avatar
slow_slow
T-2jevec / Moderator
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a slow_slow » 30. Jul 2008 ob 14:47

recimo da mi danes uspeha malo hitreje komentirat :D

Uporabniški avatar
Mark
T-2jevec
Paket: Oranžni King

Odgovor Napisal/-a Mark » 30. Jul 2008 ob 21:22

Če si naročil IP vrvične aparate boš dobil takšnega KE2100. Ostalo je že bilo povedano!

btren
Novinec

Odgovor Napisal/-a btren » 31. Jul 2008 ob 13:15

Preletel še enkrat cel forum z istimi iskalnimi pojmi in tokrat našel odgovore na čist vsa vprašanja. Iskal sem neprijavljen v forum preko googla :jao: Še enkrat hvala da se noben ni drl name. Jst bi se.

Odgovori