Imam optiko in 2 telefonska priključka.
Od T2 še čakam še dva ip aparata. Mislim da gre za neke Siemense (ki so na forumu velikokrat omenjeni), vrvične. Ker so telefoni namenjeni za domačo uporabo, želim kupiti dva brezžična ip telefona prav tako od Siemensa (najverjenteje gigaset C470).
Ali je sploh možen samostojen nakup ip telefona?
Katere in kakšne so nastavitve, ki naj bi jih bilo potrebno vnesti v telefon? (na forumu sem zasledil, da T2 ne posreduje naročniku SIP podatkov; kaj je sip približno vem, kakšni pa so te podatki katere se omenja pa pojma nimam

Če pridem na t-2 s svojimi naročniškimi podatki in novim ip telefonom, ali mi bodo pripravljeni ga skunfigurirati, (brez da mi posredujejo podakte) tako, da ga doma priključim in to je to.
Kaj posreduje telefonskim aparatom IP naslov? DHCP od T2-ja? Imajo telefoni statiko?
Kako vem kateri port na milanu (stikalo za optiko od t2-ja) je namenjen VOIP? Je morda vseeno?
Ali je možna konfiguracija Milana s strani uporabnika?
Ali je možna povezava med milanom - mojim stikalom (kjer ustvarim vlan ali bridge) - telefonskim aparatom?
Hvala za vso pomoč, bi pa želel še nekaj omeniti. Ker sem prepričan, da dodajanje pretvornikov ni rešitev za daljši čas in ker menim, da bi bila uporaba isdn ali klasičnega aparata na VOIP liniji nesmislna, zadev ne mislim reševati z pretvorniki, čeprav je verjetno to najlažja rešitev.
Poleg tega bi mi bilo ''totalno ql'' imeti na telefonu za ohranjevalnik zaslona vremensko napoved

lp