Priklop optike v Dravljah

Vse o T-2 internetu
Odgovori
zigomir
Znanec
T-2: Že imam
Paket: 10 / 10 FTTH

Priklop optike v Dravljah

Odgovor Napisal/-a zigomir » 15. Apr 2008 ob 08:54

Pozdravljeni,

Sam se trudim doseči kompromis z najemodajalcem in pridobiti njegovo zaupanje za prehod iz Telemach-a na T-2.
Sam sem podnajemnik v njegovem stanovanju in se seveda moram držati njegovih pravil. Problem je, da je on slišal,
da je imel T-2 na začetku nekaj problemov in so se ljudje pritoževali. Sam sem doma imel T-2 in sem bil zelo zadovoljen.

Ker pa je telemach ne samo da je dražji ampak mi je že 5x padla povezava za več ur v 14 dneh in si zelo želim it na optiko.

Torej najbolj bistvena vprašanja s strani najemodajalca:
- koliko bi stal odklop kabelskega interneta pri telemachu (predvidevam da je najemodajalec tam že dlje časa in odpadejo
kakšni penali, oz. bi prosil če kdo ve za koliko časa so vezave pri telemachu oz. kakšni so penali)
- vsekakor je možno odklopiti samo kabelski internet in ob enem obdržati kabelsko TV? če ni tega se lahko samo obrišem pod nosom.
- lastnika skrbi vrtanje po stanovanju oziroma "ležanje kablov po tleh". Se da vsaj kablom izognit, oziroma vrtanje/napeljavo izvesti
ob že-napeljanih povezavah v stanovanje?

Da, vse to nekako mora biti urejeno, da bo moj najemodajalec sploh začel razmišljati ob prehodu na T-2 :nevem:

Hvala vsem za odgovore že v naprej!

LP,
Žiga
Slika
Slika - Optika

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Re: Priklop optike v Dravljah

Odgovor Napisal/-a mahi » 15. Apr 2008 ob 09:08

Sam sem lastnik stanovanja v bloku, ki ga dajem v najem. V bloku je na voljo Telemachovo omrežje in T-2 optika. Ker je podnajemnik želel uporabljat T-2 TV in internet sem jaz enostavno zamrznil Telemach priključek. To pomeni da zanj nobene naročnine ne plačujem, priključek je odklopljen, če pa se bom kdaj odločil spet priključek vzpostavit, bom enostavno poslal pismen zahtevek za vklop, kar bom seveda moral plačati caa 20 EUR. Priključek je tako zamrznjen že več kot leto dni.

Naročnino na T-2 si je podnajemnik rihtal sam in jaz kot lastnik nimam nič s tem. Predlagam ti, da tudi ti storiš podobno. Tako bo lastnik zadovoljen, saj naročnina s Telemachom ne bo prekinjena, ti boš pa imel lahko vse na T-2.
Slika

zigomir
Znanec

Odgovor Napisal/-a zigomir » 15. Apr 2008 ob 09:19

Hvala ti.

Kako pa ste zamrznili račun. Sami, ali je za to poskrbel T-2, ki ponuja odklop od interneta pri drugih ponudnikih?
Naj še kdo prosim napiše kako je s samo napeljavo optike v blokih. Koliko je vrtanja in koliko je kablov.
Slika
Slika - Optika

Uporabniški avatar
mahi
Legenda
Paket: T-4 FTTH 10/10 + 1SDTV
Kraj: Portorož

Odgovor Napisal/-a mahi » 15. Apr 2008 ob 09:27

Telemach ni odjavljen. Le začasno izključen je. Napisal sem dopis na Telemach, da želim z dnem 1.1.2000 začasno izključit CATV priključek na naslovu xxxxxx zaradi selitve in je stanovanje prazno.

Čez kakšen dan so monterji tudi fizično odklopili kabel in položnic ne dobivam več. Res pa je, da je odklop možen samo začasno za dobo mislim da 6 mesecev, ampak meni v KP na Telemachu glede tega niso težili. Če ne bi moral plačat po pol leta spet priklop in takoj spet napisat dopis za začasen izklop.

Najemnik si je sam zrihtal T-2 optiko in je on nosilec pogodbe. Glede vrtanja ni bilo nobenih problemov, saj so samo prevrtali luknjo na hodnik tam pa ima najemnik na omarici switch in lepo speljane UTP kable za omarami. Torej vsega skupaj je bila samo ena luknja iz hodnika v stanovanje, ki pa sploh ni vidna ker je za omaro.
Slika

zigomir
Znanec

Odgovor Napisal/-a zigomir » 15. Apr 2008 ob 12:01

No hvala =)

Zej gre že počas na bolje. Edino zdaj lastnik hoče vedet še (kako bi sam to jaz vedel mi jasno ni:D ) kakšne luknje so to.
+ a lahko lastnik sam pove kje si želi imet luknjo itn? To je trenutno največja skrb. Če je kdo tako dobr da lahko krkol
dokumentira s slikam ... oz. če že ma kdo =) Sj vem da prosim totalne neumnosti, sam pač lastnik se ne da kar tako.

Kdo to sicer izvaja, T2 ali Gratel?

LP
Slika
Slika - Optika

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 15. Apr 2008 ob 12:04

Gratel. Luknja je ena, cirka 1 cm v beton in lepo zaflikana. Potem odpeljejo po stanovanju v unih tenkih kinetah do tam, kjer bo optični modem. Gratelovci morajo lepo zakitati nazaj, tako da ne sme biti nekih strahov.
Optika 100/10

zigomir
Znanec

Odgovor Napisal/-a zigomir » 15. Apr 2008 ob 13:15

Tnx NN.

No zdaj sem zvedel da je glavni problem pri prehodu le ta. Estetika montaže/kablov/lukenj/itn.
Kabel bi moral priti v pisarno v katero je že sedaj napeljana kabelska. Sama pisarna tudi meji
na hodnik, zato upam da bi lahko šla luknja tam čez.
Lastnik bi pri vsem tem najraje videl, da bi nadzoroval delo monterjev itn., saj pravi da imajo
ljudje s tem največ slabih izkušenj, saj so monterji plačani na priklop, ne na lepo napeljavo...

A je to možno? + al se izvajajo priklopi v popoldanskih urah, ker nebi jemal dopusta samo zaradi
tega...
Slika
Slika - Optika

T2_Delavec
Starešina
Paket: Optika 100/10

Odgovor Napisal/-a T2_Delavec » 15. Apr 2008 ob 13:30

Nimam vpliva na Gratelovce in jim ne morem ukazovati. Verjetno pa bi se dalo zmeniti, konec koncev smo tu mi zaradi uporabnikov, ne pa obratno!

Če mi daš številko priključka (na Zasebna sporočila), bom poskrbel, da te pokličejo in se boste lahko zmenili za termin & pogoje.
Optika 100/10

zigomir
Znanec

Odgovor Napisal/-a zigomir » 16. Apr 2008 ob 09:07

Aha. No naročniške za Dravlje še nimam, ker šele razmišljam o priklopu tu. Doma bomo pa naredil prepis naročnika.
No sej načeloma bo dovolj, da je eden od naju samo zraven pri montaži. Ta pa predvidevam, da lahko poteka le, ko
je nekdo doma, ane? Tko da takrat bi že mal popazl kaj delajo monterji in da bodo šli skozi pravo steno...

LP
Slika
Slika - Optika

zigomir
Znanec

Odgovor Napisal/-a zigomir » 28. Apr 2008 ob 19:35

Optika priklopljena :D
Sva skup z monterjem dons spedenala, ker je biu samo en pa sm mu mal pomagu. Uf kr precej dela je to, nism vedu da je do vsakega stanovanja ekstra kabel. Jah, tut mislu nism kej dost :oops:

Zj pa še čakam da me T-2 priklopi in bo to to. Komi čakam :)
Slika
Slika - Optika

zigomir
Znanec

Odgovor Napisal/-a zigomir » 29. Apr 2008 ob 16:14

Dela, in dela super :D
Slika
Slika - Optika

T2_Delavec